Uitreiking cheques door aannemerscombinatie Martens en Van Oord – Van der Ven

Met het project ‘Waterfront Aalsmeer’ geeft de gemeente Aalsmeer invulling aan haar ambitie om Aalsmeer ‘een gezicht aan het water’ te geven.

Alles over het Waterfront Aalsmeer project

Op vrijdag 2 juli hebben wij samen met G. van der Ven aannemingsbedrijf twee anderhalvemeter-cheques overhandigd op het Surfeiland in Aalsmeer. De cheques, met een gezamelijke waarde van 25.000 euro, zijn voor Buurtwerk en Jongerenontmoetingsplek. Een mooie bijdrage aan het jongerenwerk in Aalsmeer. Deze cheques komen voort uit de werkzaamheden op het Waterfront in Aalsmeer, onze maatschappelijke betrokkenheid en de waarde die wij toekennen aan een goede en fijne omgeving voor jong en oud.

De eerste cheque ter waarde van 15.000 euro is voor het plaatsen van een jongerenontmoetingsplaats (JOP) binnen de gemeente. De beste locatie voor een jongerenontmoetingsplaats bleek na participatie met onder andere de jongeren zelf niet op het Surfeiland te zijn, maar in het nieuwe park aan de Dreef. De cheque werd in ontvangst genomen door wethouder jeugd Bart Kabout.

De tweede cheque van 10.000 euro werd in ontvangst genomen door Anniek Jong van Buurtwerk, de organisatie die het jeugdwerk in Aalsmeer en Kudelstaart verzorgd. Deze cheque wordt besteed aan alcohol en drugspreventie in Aalsmeer. Buurtwerk heeft aangegeven dit bedrag graag te benutten voor de aanschaf van een boot. Anniek Jong van Buurtwerk legt uit waarom het belangrijk is het water op te gaan. “We komen zo rechtstreeks in contact met jongeren op de plek waar ze graag plezier maken en ‘chillen’ in hun bootjes. Door op die plek met ze in gesprek te gaan over de dingen die hen bezig houden kunnen we makkelijker blijven verbinden”.

“De bijdragen zijn een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bedrijven, organisaties en de overheid”, zegt wethouder Bart Kabout. “We kunnen als iedereen een steentje bijdraagt gezamenlijk de omgeving verbeteren en in gesprek blijven met jongeren. Op de langere termijn draagt dat zeker bij aan een goede sfeer in onze gemeente. Zowel op het water als op het land”.


Nieuwsarchief