Historie

Martens en Van Oord is al meer dan 37 jaar deskundig, grensverleggend en betrokken in de grond-, weg- en waterbouw.

Het begin
Teus van Oord droomt altijd al van een eigen bedrijf. Hij zit vol ideeën en ambities, alleen de middelen ontbreken. Daarom gaat hij op zoek naar een partner. Die vindt hij in de familie Martens. In 1986 richten ze Martens en Van Oord op. Ko Martens wordt verantwoordelijk voor mensen en machines, Teus gaat zich bezighouden met de projecten.

Toonaangevend
Ko en Teus werken keihard aan de opbouw van hun bedrijf. En dat op basis van vriendschap en wederzijds vertrouwen. In 1997 gaat Ko met pensioen. De jaren erna ontwikkelt MvO zich steeds verder. Vanaf 1998 duidelijk herkenbaar aan het groen-witte logo. Ligt in het begin de focus nog op droog grondverzet, in de loop van de tijd volgen meer disciplines. Van grond- en baggerwerk, spoor- en wegenbouw, kust- en oeverwerken tot logistiek, offshore, materieelontwikkeling en -verkoop.

Meer hoogtepunten
In 2011 viert MvO zijn 25-jarig jubileum. Het jaar erna nemen we onze intrek in het nieuwe hoofdkantoor aan de Damweg in Oosterhout. Tot dan toe is MvO alleen actief in Nederland. Maar met de aanschaf van het multifunctionele ponton de Scheldeoord komt daar verandering in. Het moment is aangebroken de landsgrenzen te passeren. Inmiddels is MvO actief van Duitsland tot Azerbeidzjan.

Mensen die het Maken
Staat MvO al meer dan dertig jaar bekend om zijn innovatieve methoden en hoogwaardig materieel, het zijn vooral de Mensen die het Maken. Want alleen dankzij hun betrokkenheid en deskundigheid hebben we door de jaren heen veel bijzondere en grensverleggende projecten kunnen realiseren. Zoals de Westerscheldetunnel, Industrieterrein Moerdijk, de Betuweroute, de ontpoldering van de Noordwaard en de bouw van de Markthal in Rotterdam.

Blijvend schitteren
In 2016 neemt Teus van Oord na dertig jaar afscheid van zijn droom. Hij laat een bedrijf achter waar de kernwaarden van het eerste uur - deskundig, grensverleggend en betrokken - nog altijd fier overeind staan. De komende jaren is het aan de nieuwe directie het bedrijf klaar te stomen voor een mooie toekomst. MvO schittert al meer dan dertig jaar in de grond-, weg- en waterbouw. En zal dat ook de komende decennia blijven doen.