Een mooie toekomst voor de Westelijke Langstraat

Tussen het Brabantse Waalwijk en Waspik ligt een bijzonder natuurgebied: Westelijke Langstraat. In dit natuurgebied wordt de komende jaren geïnvesteerd in de natuur...

Alles over het Natuurontwikkeling Westelijke Langstraat project

Tussen Waalwijk en Waspik ligt een uniek natuurgebied: de Westelijke Langstraat. Een beschermd Natura2000-gebied met veel natuur en cultuurhistorie. Het gebied had de afgelopen jaren te maken met verdroging en vervuiling door stikstof. Om de natuur en het landschap te behouden en te herstellen, heeft aannemerscombinatie Martens en Van Oord en G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf hier de handen ineengeslagen. Wat maakt deze samenwerking zo succesvol? En waarom past die juist zo goed bij dit bijzondere gebied? Directieleden Maarten Spronk (Martens en van Oord), Teun de Koning (Martens en Van Oord) en Huibert van der Ven (Van der Ven) vertellen er meer over.

Combinatie van familiebedrijven
Maarten: “We zijn allebei familiebedrijven, we spreken dezelfde taal en hebben dezelfde no-nonsense-mentaliteit. We houden van aanpakken en doorpakken, en we werken nauw samen, waardoor onze opdrachtgevers het beste van beide bedrijven krijgen.”
Huibert: “Het werk in de Westelijke Langstraat past precies in ons straatje. We werken al jaren op een prettige manier met elkaar samen bij soortgelijke projecten, zoals het Eiland van Brienenoord in Rotterdam en diverse dijkversterkingen.”

“We spreken dezelfde taal en hebben dezelfde no-nonsense-mentaliteit.”

Van links naar rechts op de foto: Maarten Spronk (Martens en Van Oord), Teun de Koning (Martens en Van Oord), en Huibert van der Ven (Van der Ven)

Ieder zijn specialiteit

Teun: “We hebben veel overeenkomsten, maar ook verschillen, zoals de grootte en de aard van de projecten. We zijn beiden actief in de grond-, weg- en waterbouw.”
Huibert: “Per project bekijken we wat de beste aanpak is en kiezen we eventuele partners. Daarbij vinden we elkaar steeds vaker, omdat onze specialismen en expertises elkaar aanvullen en omdat onze mensen elkaar begrijpen en makkelijk samenwerken. Dat zie je ook weer in het project Westelijke Langstraat. Martens en Van Oord voert het grondwerk uit en Van der Ven de civiele werkzaamheden, zoals de aanleg van stuwen en duikers. Zo’n slimme verdeling komt het resultaat ten goede.”

“Onze slimme taakverdeling komt het resultaat ten goede.”

Vertrouwen
Teun: “De visie die we met elkaar delen, is dat we te gast zijn in het projectgebied. We verplaatsen ons altijd in de belangen van de omgeving en de omwonenden zonder dat we de projectbelangen uit het oog verliezen. We werken open en transparant samen, niet alleen onderling, maar juist met onze opdrachtgever om het projectdoel te bereiken. Vertrouwen is voor ons een belangrijke basis om samen te werken.”

“Samen zijn wij ‘de mensen die de wereld mooier maken’.”

Natuurgebied Westelijke Langstraat

Mooie toekomst

Maarten: “De Westelijke Langstraat is in alle opzichten een bijzonder gebied. We voeren hier niet zomaar een project uit, we scheppen de voorwaarden voor de natuur om zichzelf te ontwikkelen en te herstellen. Dat doen we op zo’n manier dat het doel van onze projectpartners wordt gehaald.”
Huibert: “Wij zijn ervan overtuigd dat Martens en Van Oord en Van der Ven hier de aangewezen partijen voor zijn. Als je onze slogans met elkaar combineert, krijg je niet voor niets: ‘de mensen die de wereld mooier maken’. Dat is precies de toekomst die wij voor de Westelijke Langstraat in gedachten hebben en hier samen aan het ontwikkelen zijn.”


Nieuwsarchief