Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten

Als gevolg van de Tweede Wereldoorlog ligt er in sommige gebieden, zowel op land als op water, nog oude munitie in de bodem. Dit zijn Ontplofbare Oorlogsresten (OO) die (nog) niet tot ontploffing zijn gekomen. Bij werkzaamheden in zo’n gebied is het wettelijk vereist om eerst onderzoek te doen naar eventuele aanwezigheid van oorlogsresten en op basis daarvan een risicoanalyse te maken met een plan van aanpak voor een veilige werkwijze.

Volledige certificatie CS-OOO
Martens en Van Oord is volledig gecertificeerd volgens het Certificatieschema voor het Opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten(CS-OOO). Dit betekent dat we het Certificaat CS-OOO bezitten en bevoegd zijn om onze opdrachtgevers zelfstandig, veilig en volgens wet- en regelgeving in het opsporingsproces te begeleiden en om civieltechnische ondersteuning te bieden (deelgebied A en B).

Zelfvoorzienend
Martens en Van Oord bezit als volledig gecertificeerd bedrijf de juiste kennis en kunde om een opdrachtgever van A tot Z te begeleiden bij het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten (OO). Vanaf detectie op het water, het maken van risicoanalyses en het uitdenken van veilige werkmethodes tot aan het veiligstellen van eventuele oorlogsresten. Dit doen we geheel zelfstandig en voornamelijk op onze eigen projecten. Maar ook bij specifieke opdrachten op én nabij het water bieden wij onze dienstverlening aan. In veelal complexe opdrachten combineren we naast onze kennis en kunde voor het opsporen van OO ook diverse andere expertises zoals specialistisch grondverzet, milieukundige begeleiding en Engineering voor de beste werkmethode.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of bent u op zoek naar de juiste partij om onderzoek te doen naar mogelijke munitieresten in een projectgebied? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij adviseren en begeleiden graag bij het opsporen van ontplofbare oorlogsresten!

Deze expertises horen bij Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten


Referenties Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten


Bart heeft antwoord op al uw vragen. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.

Bart Hubers
Projectmanager

+31 162 474747
b.hubers@mvogroep.nl