Baggeren provinciale vaarwegen

In opdracht van het waterschap Brabantse Delta voert Martens en Van Oord van 2022 tot 2026 diverse onderhoudsbaggerwerkzaamheden uit. Het onderhoud van de vaarwegen, zorgt voor veilige scheepvaart en een betere water aan- en afvoer waardoor de waterkwaliteit verbetert.

Projectkenmerken

  • Onderhoud vaarwegen voor veilige scheepvaart
  • Verbetering waterkwaliteit door uitvoeren van onderhoud
  • Meerjaren opdracht; van 2022 tot 2026 voeren we onderhoudwerkzaamheden uit
  • Onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten wordt door Martens en Van Oord zelfstandig begeleidt op dit project

De werkzaamheden
Eind september 2022 zijn we gestart met de eerste werkzaamheden buiten. Het eerste halfjaar doen we op diverse locaties in het projectgebied onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten. Deze locaties zijn verdacht op aanwezigheid van oude munitieresten. Als we deze locaties, zogenaamde spots, hebben onderzocht dan beginnen we naar verwachting in februari 2023 met onze baggerwerkzaamheden. Het totale werkgebied omvat tientallen kilometers vaarweg. Naar verwachting voeren we ongeveer 650.000m3 sediment (baggerspecie) af.

Onderzoek ontplofbare oorlogsresten
Martens en Van Oord bezit de volledige certificatie (deelgebied A & B) om het Onderzoek naar Ontplofbare Oorlogsresten (OOO) zelfstandig van A tot Z te begeleiden. Meer informatie hierover leest u op de OOO-expertise pagina.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het project, kunt u ook kijken op de website van waterschap Brabantse Delta onder de kop 'Provinciale Vaarwegen'.

Deel dit project

Share Tweet LinkedIn