Uitbreiding dienstverlening: CS-OOO deelgebied A & B

Recent ontving Martens en Van Oord van TÜV Nederland een uitbreiding op het CS-OOO certificaat (Certificatieschema Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten). Dit betekent dat we vanaf heden bevoegd zijn om zelfstandig, veilig en volgens wet- en regelgeving opdrachtgevers in het opsporingsproces te begeleiden en om civieltechnische ondersteuning te bieden (deelgebied A en B).

Onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten
Als gevolg van de Eerste en Tweede Wereldoorlog ligt er in sommige gebieden, zowel op land als op water, nog oude munitie in de bodem. Dit zijn Ontplofbare Oorlogsresten (OO) die (nog) niet tot ontploffing zijn gekomen. Bij werkzaamheden in zo’n gebied is het wettelijk vereist om eerst onderzoek te doen naar eventuele aanwezigheid van oorlogsresten en op basis daarvan een risicoanalyse te maken met een plan van aanpak voor een veilige werkwijze.

Onze CS-OOO dienstverlening
Onze kennis en kunde met betrekking tot het opsporen van OO, richt zich op het gehele proces. Van detectie op het water, het maken van risicoanalyses en het uitdenken van veilige werkmethodes tot aan het veiligstellen van eventuele oorlogsresten. Dit doen we geheel zelfstandig en voornamelijk op onze eigen projecten. Maar ook bij specifieke losse opdrachten op én nabij het water bieden wij onze dienstverlening aan. In veelal complexe opdrachten combineren we naast onze kennis en kunde voor het opsporen van OO ook diverse andere expertises zoals specialistisch grondverzet, milieukundige begeleiding en Engineering voor de beste werkmethode.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over onze werkwijze met betrekking tot het opsporen van ontplofbare oorlogsresten? Of bent u op zoek naar de juiste partij om u te begeleiden bij het gehele opsporingsproces naar ontplofbare oorlogsresten? Lees dan verder op de pagina Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten


Nieuwsarchief