Opening snellaadplein Martens en Van Oord

Op maandag 19 februari opende Martens en Van Oord haar eigen snellaadplein aan de Damweg 50 in Oosterhout. Naast het opladen van onze eigen elektrische vrachtwagens stellen we deze laadvoorziening op aanvraag ook open voor andere bedrijven. In omgeving Oosterhout is dit het eerste snellaadstation voor zwaar materieel.

Vanuit een nieuw geplaatste hoofdaansluiting op het terrein van Martens en Van Oord wordt 600 kW elektrisch vermogen dynamisch verdeeld over zes laadpalen. Zo blijft het afgenomen vermogen binnen de grenzen van de beschikbare netaansluiting, terwijl ieder voertuig toch zo snel mogelijk oplaadt.

Semi-openbare laadvoorziening
De elektrische vrachtwagens van Martens en Van Oord laden ‘s nachts op. Overdag zijn de oplaadplaatsen vrij en wordt de laadlocatie semi-openbaar gesteld. Directeur Tobias van Oord: ’’We stellen ons laadplein overdag op aanvraag open voor zakelijke vervoerders die in regio Oosterhout een oplaadvoorziening zoeken voor hun elektrische transportvoertuigen of bouwmachines. Ondernemers in de infra, transport en logistiek sector zijn welkom om onderweg bij te laden.” Chauffeurs mogen tijdens het wachten gebruikmaken van de facilitaire voorzieningen in het kantoor van Martens en Van Oord.

Sterk laadnetwerk
Voor lokale ondernemers biedt het snellaadplein van Martens en Van Oord de kans om te investeren in elektrisch materieel, zonder direct in een eigen laadvoorziening te moeten voorzien. Voor landelijke of internationale vervoerders die met hun zwaar elektrische vrachtwagens in omgeving Oosterhout rijden, biedt het de mogelijkheid om onderweg snel bij te laden zodat zij hun eindbestemming halen. Tobias van Oord: “Met deze stap dragen we een steentje bij aan de energietransitie. Elektrificering valt en staat met oplaadmogelijkheden. Zowel voor onze eigen elektrische vrachtwagens als voor die van andere bedrijven. Hopelijk volgen er meer initiatieven zoals deze en bouwen we landelijk een sterk laadnetwerk op voor zwaar materieel.’’

Opening laadplein
Op maandag 19 februari werd het snellaadplein van Martens en Van Oord geopend. Hierbij waren ook wethouder Dees Melsen en wethouder Guus Beenhakker van de gemeente Oosterhout aanwezig. De wethouders werden met de elektrische vrachtwagens van Martens en Van Oord opgehaald bij het stadhuis. Guus Beenhakker: ‘’Het meerijden was voor ons een geheel nieuwe ervaring. Het bestuursakkoord van gemeente Oosterhout heet ‘De stap vooruit’. Dit is een stap vooruit. En dat bewijst maar weer dat we bedrijven als Martens en Van Oord nodig hebben om deze stap te zetten.’’ 

Interesse?
Wilt u gebruik maken van deze laadvoorziening? Een aanvraag doen voor het opladen van uw zwaar elektrisch materieel kan telefonisch via 0162 47 47 47, per e-mail via info@mvogroep.nl of via het contactformulier op onze website www.mvogroep.nl.

Foto's hieronder door: beeldwerkt / Jeroen van Eijndhoven


Nieuwsarchief