Beste verbeterideeën

Bij Martens en Van Oord willen we dat iedereen na een dag werken weer veilig en gezond thuiskomt. Onze eigen collega’s, maar ook alle andere betrokkenen bij onze organisatie. We geloven erin dat we samen verantwoordelijk zijn voor een veilige werkomgeving: veiligheid is van ons allemaal. Om deze visie extra te onderstrepen, haken we ieder jaar aan bij de landelijke Bewust Veilig-dag. Na de Bewust Veilig-dag kregen onze collega’s een mooie uitdaging: denk na over een verbeteridee en dien dit in via de MvO Safe-app. Recent reikten we de wisseltrofees uit aan twee projectteams die met 'het beste' verbeteridee kwamen.   

Bewust Veilig-dag 
Ieder jaar doen we mee met de Bewust Veilig-dag die landelijk vanuit onze branche wordt georganiseerd. Op deze dag staan we nog eens extra stil bij veilig werken. Dit jaar stond de Bewust Veilig-dag bij Martens en Van Oord in het thema van bewustwording over een veilige werkplek. Twee collega’s vertelden in een indrukwekkende video openhartig over een ervaring die zij zelf in het verleden hebben meegemaakt. Zo zagen we dat er altijd risico’s aan ons vak zitten en dat het daarom extra belangrijk is om iedere dag bewust met veiligheid bezig te zijn. Daarna gingen collega's met elkaar het gesprek aan over veiligheid. Na afloop gaven we onze collega’s de opdracht mee: denk na over een verbeteridee bij jou op je werkplek en dien deze in via onze MvO Safe-app.  

De beste verbeterideeën 
Natuurlijk zijn verbeterideeën op het gebied van veiligheid áltijd welkom, maar tijdens momenten als de Bewust Veilig-dag vragen we hier extra aandacht voor. Er kwamen flink wat verbeterideeën binnen waarmee we volop aan de slag gaan. Aan de inzenders van de beste twee ideeën hebben we een wisseltrofee uitgereikt. De eerste winnaar is het team van project Wintrack. Op dit project rijden we regelmatig over de openbare weg naar de volgende werklocatie. In totaal gaat het om 52 locaties over een traject van 25 kilometer. Daarom kwam het projectteam met het idee om een constructie te maken voor de shovel, zodat we hulpstukken veiliger kunnen vervoeren tussen de locaties binnen het project. Ook beschermt deze constructie scherpe delen van de bak van de shovel én verbetert het onze zichtbaarheid op de weg. De tweede winnaar is het team van project Verbetering regionale keringen. Het idee van dit projectteam is het ontwikkelen van een kaart met onze veiligheidsregels, om uit te delen aan onze onderaannemers en de zzp-ers waarmee we op diverse projectlocaties samenwerken. Het doel hiervan is om de basis van onze veiligheidsregels en visie over veilig werken kort en krachtig kenbaar te maken bij extern betrokkenen. Beide ideeën sluiten mooi aan bij onze visie op het gebied van veiligheid. 


Nieuwsarchief