BEVEROORD

Ponton Beveroord is uitgerust als benaderingsponton. Dit wil zeggen dat het ponton o.a. voorzien is van een duikcontainer, spuit- en zuigpompen, een explosievencontainer en een graafmachine.

Vanaf het ponton gaan gespecialiseerde duikers te water waarbij grotere metalen objecten, die eerder door middel van een detectie-vaartuig gelocaliseerd zijn, benaderd worden. Benaderen houdt in dat er onderwater, zonder het object te beroeren, vastgesteld wordt of het een restant uit de Tweede Wereldoorlog is en zo ja, of het beroerd/verplaatst mag worden.

Als het veilig verplaatst kan worden of als het geen object uit de Tweede Wereldoorlog is, dan wordt het door de duikers samen met de graafmachine boven water gehaald. Op deze wijze kunnen we het hele te baggeren gedeelte van grote metalen objecten ontdoen. De kleinere objecten blijven achter, maar dat is geen probleem omdat we op dezelfde locatie met ponton Roeroord beveiligd baggeren.

Specificaties van ponton Beveroord

Wilt u meer weten over baggerponton BEVEROORD?

Danny weet er alles van. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.

Danny van Breugel
Planner drijvend materieel

+31 6 129 632 75
d.vanbreugel@mvogroep.nl