ROEROORD

Zandwielenponton Roeroord is in eerste instantie gebouwd voor het uitdiepen van de Zandmaas. De installatie aan boord van dit ponton ontdoet zand en grind, dat is opgebaggerd van de bodem van de Maas, van slib en te grof materiaal.

Bijzonder aan de Roeroord is dat deze geschikt is gemaakt om explosieveilig te baggeren. Tijdens het baggeren in de Maas zijn op verschillende plaatsen explosieven gevonden. In verband met de vondst van deze conventionele explosieven heeft Martens en Van Oord een unieke beveiligde werkmethode ontwikkeld. Hiervoor is zandwielenponton Roeroord omgebouwd en beveiligd. Het zand dat van de bodem wordt gezogen gaat door een verstevigde leiding en wordt gezeefd. Met een magneet wordt het ontdaan van alle ijzerhoudende delen, waaronder dus ook de explosieven. Deze worden opgevangen in een beveiligde bak en afgevoerd.


Martens en Van Oord is door deze werkwijze gecertificeerd conform de WSCS-OCE. Het verkregen certificaat stelt Martens en Van Oord voortaan in staat op met Zandwielenponton Roeroord op een veilige manier baggerwerk uit te voeren in ‘verdachte’ gebieden.

MvO Specificatieblad Roeroord.pdf

Poster Explosieveilig baggeren.pdf

Wilt u meer weten over baggerponton ROEROORD?

Danny weet er alles van. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.

Danny van Breugel
Planner drijvend materieel

+31 6 129 632 75
d.vanbreugel@mvogroep.nl