Dijkversterking langs de Mark, Dintel en Vliet

Op meerdere plaatsen in West-Brabant voldoen de regionale waterkeringen niet meer aan de veiligheidsnormen. Daarom versterkt Martens en Van Oord samen met KWS op die plaatsen de dijken in opdracht van waterschap Brabantse Delta.

Projectkenmerken

  • Multidisciplinair project met een uitgebreide scope waar grondwerk, constructies en infra allemaal in zit
  • We werken in een open samenwerking met KWS en hebben één gedeeld belang
  • In het kader van duurzaamheid voeren we de benodigde grond zo veel mogelijk per schip aan en hergebruiken we vrijgekomen grond lokaal
  • Werk in eigen regio


Meerdere deelgebieden

In eerste instantie bestond het project uit drie deelgebieden, later is het contract uitgebreid met nog eens vier deelgebieden. We werken in de gehele opdracht daardoor aan zeven deelgebieden in de buurt van Steenbergen, Zevenbergen, Fijnaart en Terheijden, in totaal zo’n vijftien kilometer.

De werkzaamheden
De bestaande waterkeringen worden waar nodig verbreed en verhoogd. Naast het grondwerk, voeren we ook andere werkzaamheden uit zoals het plaatsen van damwanden, duikers, verhardingen, kabels en leidingen en schermen die graverij door bevers moeten voorkomen. Naast deze werkzaamheden buiten in het projectgebied, wordt ook binnen aan diverse disciplines gewerkt vanuit ons projectkantoor in Zevenbergen. We dragen zorg voor de reguliere voorbereiding voor een bouwproject, maar ook
voor het ontwerpen van de dijk, het verzorgen van vergunningen én afstemming met de omgeving. Een veelzijdig project, met een multidisciplinair contract, waarvoor Martens en Van Oord en KWS samen alle benodigde expertise en materieel in huis hebben.

Wilt u meer weten over Verbetering regionale keringen?

Herman begeleidt het hele traject. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.

Herman Oomens
Projectleider

+31 6 104 782 77
h.oomens@mvogroep.nl

Deel dit project

Share Tweet LinkedIn