Inlaatkreek Waterdunen

Een uniek natuur- en recreatiegebied op de grens van land en water in aanbouw.

Projectkenmerken

  • Het maken van een verbinding (inlaatkreek) tussen de Westerschelde en Waterdunen.
  • Hergebruik van de ontgraven grond.
  • Natuur en recreatie combineren met kustversterking.
  • Bekleden van de kreek met wiepen (beschoeiing) en stortsteen (kust- en oeverwerk).
  • Waterdunen is een deltawerk.

In opdracht van Provincie Zeeland is Martens en Van Oord in het najaar van 2018 gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor één van de laatste onderdelen van het project Waterdunen. Het werk betreft het graven van een inlaatkreek (circa 50.000 m3 grondwerk).

Inlaatkreek

De inlaatkreek is de verbinding tussen de Westerschelde en Waterdunen en sluit aan op de getijdenduiker. Voor het bekleden van de kreek worden wiepen en 20.000 ton stortsteen gebruikt. De betonnen verkeersbrug wordt gerealiseerd door onderaannemer Colijn Beton- en Waterbouw BV/Strukton Civiel. Deze brug over de inlaatkreek wordt de toekomstige entree tot het recreatiedeel van Waterdunen.

Laatste loodjes

In het projectgebied hebben al veel werkzaamheden plaatsgevonden. Het grootste deel van het gebied is al ingericht. De inlaatkreek met de verkeersbrug is een belangrijk onderdeel dat nog moet worden gerealiseerd.

 

Als deze laatste werkzaamheden afgerond zijn, kan de getijdenduiker in werking gesteld worden zodat het natuurgebied onder invloed van het getij komt te staan.

Impuls

Waterdunen is een bijzonder natuur- en recreatiegebied in aanbouw en ligt op de grens van land en zee. Er komen onder andere recreatieverblijven, een duincamping, hotelaccommodatie en een boulevard. Ook ontstaat er een aantrekkelijk getijdengebied, zowel voor echte natuurliefhebbers als voor bewoners en recreanten. Dit gebied geeft een impuls aan de streek!

Zie ook het inrichtingsplan Waterdunen op de website: www.waterdunen.com.

Het project is in juli 2019 opgeleverd.

 

 

Wilt u meer weten over Inlaatkreek Waterdunen?

Herman begeleidt het hele traject. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.

Herman Oomens
Projectleider

+31 6 104 782 77
h.oomens@mvogroep.nl

Deel dit project

Share Tweet LinkedIn