Essenvelt II: veel extra grond nodig voor nieuwe wijk

Aan de zuidkant van Middelburg wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. Essenvelt ligt zo laag en het grondwater staat zo hoog, dat er heel veel extra grond nodig is om te zorgen dat bewoners van de Middelburgse nieuwbouwwijk droge voeten houden.

Projectkenmerken

  • Grote hoeveelheden grond en zand worden in korte tijd verzet
  • Minimale hinder voor omgeving

Gemeente Middelburg heeft Martens en Van Oord en aannemersbedrijf Reimerswaal (onderdeel van Sinkegroep) de opdracht gegund waarbij Martens en Van Oord alle grondwerkzaamheden verzorgd en Reimerswaal de riolerings- en verhardingswerkzaamheden.

Zandaanvoer
In het Zeeuwse Middelburg wordt het zeezand voor de voorbelasting geleverd door zeegaande sleephopperzuigers die zichzelf in de buitenhaven van Vlissingen lossen met een transportband. Het zand wordt daarna op trailers geladen en naar het project vervoert waar het zand verwerkt wordt in de aanvulling.

Veiligheid en omgeving
Het aanvoeren van zand start pas na 08.00 uur waarmee wij proberen de hinder voor de omgeving tot een minimum te beperken. Daarnaast is voor de veiligheid van de weggebruikers een rotonde aangelegd als bouwinrit. Het in- en uitvoegen van het bouwverkeer op de openbare weg is daardoor een stuk veiliger.

Inklinken van ondergrond
Het bouw- en woonrijp maken van het gebied is in november gestart en gaat door tot in 2021. Het gebied wordt deels opgehoogd, daarna is een lange periode nodig om de bodem te laten inklinken. Na het inklinken van de ondergrond, de bouwpercelen en wegen wordt het riool aangelegd en de bouwstraten gelegd. Dit is in het najaar van 2021. Het duurt dus nog even voordat de bouw van de woningen echt start.

Planning
De uitvoerende werkzaamheden zijn gestart in november 2020. Oze grondwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en Reimerswaal is momenteel bezig met de afrondende riolerings- en verhardingswerkzaamheden. 

Meer weten over het project? Kijk op www.nieuwbouwmiddelburg of op onze bouwapp.

Wilt u meer weten over Bouw- en woonrijp maken Essenvelt II Middelburg?

Herman begeleidt het hele traject. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.

Herman Oomens
Projectleider

+31 6 104 782 77
h.oomens@mvogroep.nl

Deel dit project

Share Tweet LinkedIn