Uniek ontworpen baggersysteem

In de grootste containerhaven van Engeland, Harwich en Felixstowe, worden de pompen van Martens en Van Oord al een aantal jaren ingezet voor onderhoudsbaggerwerk. Dit gebeurt op een innovatieve manier.


Projectkenmerken

  • Uniek baggersysteem: ontworpen door onze afdeling Engineering.
  • Meerdere proeven brachten veelbelovende resultaten.
  • Inzet van onze DOP-pompen.
  • Inzet van werkschepen.

Uniek baggersysteem
Onze afdeling Engineering heeft, op basis van het idee van onze opdrachtgever Harwich Haven Authority (HHA), een uniek baggersysteem ontworpen en toegepast op een nieuwgebouwde ploeg. Uniek aan dit systeem is dat we de ploeg, die de naam Tiamat heeft gekregen, waar nodig kunnen aanpassen.

Meerdere proeven
HHA is met Martens en Van Oord een exclusieve samenwerking aangegaan. Deze bestond uit meerdere proeven in Harwich, waarna de Tiamat sinds 2022 een vast onderdeel van de onderhoudstrategie van HHA is geworden. Om te ervaren of er meer mogelijkheden voor de Tiamat in de markt zijn, hebben we proeven uitgevoerd in de havens van Hamburg en Rotterdam. We hebben ook opdracht gekregen om proeven uit te gaan voeren op diverse locaties op de Theems. 

Wilt u meer weten over Baggeronderhoud Harwich?

Pieter Arie begeleidt het hele traject. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.

Pieter Arie Kraaijeveld
Manager Rental Solutions

+31 6 547 582 05
p.kraaijeveld@mvogroep.nl

Deel dit project

Share Tweet LinkedIn