Onderhoudscontract Baggerwerkzaamheden Moerdijk

Martens en Van Oord zorgt er in de komende jaren voor dat de haven van Moerdijk op diepte wordt gebracht en gehouden.

Projectkenmerken

  • Raamcontract voor 3 jaar met mogelijke verlenging van twee keer 1 jaar.
  • Naar schatting 120.000 kuub baggerwerk over periode van 3 jaar.

 

Inzet van onze expertise


Martens en Van Oord zorgt er tot zeker half 2021 voor dat de haven van Moerdijk op diepte wordt gebracht en gehouden. We hebben hiervoor een onderhoudscontract voor drie jaar getekend met Havenbedrijf Moerdijk. De raamovereenkomst kan ook nog twee keer 1 jaar verlengd worden.

120.000 kuub in 3 jaar

Er moet naar verwachting in 2018 al 40.000 m3 gebaggerd worden, dit is nog wel afhankelijk van de precieze wensen van de opdrachtgever. In het contract is een schatting van 120.000 m3 baggerwerk over een periode van 3 jaar opgenomen, hierover is jaarlijks afstemming met het Havenbedrijf.   

De baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd met een ponton met kraan. De kraan heeft een baggergrijper of semivlakgrijper, die afhankelijk van laagdikte en materiaal worden ingezet. 


Goede samenwerking

Het is niet de eerste keer dat Martens en Van Oord baggerwerkzaamheden uitvoert voor het havenbedrijf, dit gebeurde eerder al in 2015, 2016 en 2017. Deze projecten zijn naar tevredenheid van beide partijen gerealiseerd. 

Aantrekkelijke raamovereenkomst

Havenbedrijf Moerdijk geeft watergebonden bedrijven van Port of Moerdijk de mogelijkheid ook gebruik te maken van de raamovereenkomst en maakt het zo aantrekkelijk om baggerwerk voor hun eigen kade door MvO uit te laten voeren. 

 

Wilt u meer weten over Baggeronderhoudscontract Moerdijk?

Herman begeleidde het hele traject. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.

Herman Oomens
Projectleider

+31 6 104 782 77
h.oomens@mvogroep.nl

Deel dit project

Share Tweet LinkedIn