Werkvoorbereider/ Projectcoördinator (Xanten, DE)

Ben jij iemand die op doortastende en enthousiaste wijze de technische en organisatorische werkvoorbereiding voor onze projecten op kan pakken? En zit jouw talent in het bewaken van de projectvoortgang door middel van een nacalculatie, uitvoeringsplanning en de keuringsrapportages? Zo ja, lees dan verder wat Martens en Van Oord jou kan bieden.

Dit ga je doen
Als werkvoorbereider/Projectcoördinator ga je aan de slag op een van onze grote dijkenprojecten genaamd Lüttingen-Wardt. Dit dijkproject ligt bij Xanten in Duitsland net over de Grens bij Nijmegen. Samen met het projectteam bepaal je de meest effectieve en efficiënte werkmethoden. En waar nodig adviseer je de projectleider en of hoofduitvoerder hoe het nóg beter kan. Als werkvoorbereider in Duitsland werk je op het snijvlak tussen techniek en financiën (Bauabrechner) en ga je onder andere het volgende doen:

 • Op een enthousiaste en doortastende wijze pak je de technische en organisatorische werkvoorbereiding voor onze projecten op, waaronder het up-to-date houden van de uitvoeringsplanning en het voorbereiden en begeleiden van de projectinkopen. Samen met leveranciers zorg jij ervoor dat diensten en producten goed en op tijd op de bouwplaats aanwezig zijn.
 • Je toetst het werk aan de contractstukken, wetgeving op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu en je werkt mee aan het registreren van afwijkingen en het opstellen van meer-/minderwerken.
 • Je bewaakt de projectvoortgang door middel van de uitvoeringsplanning, productiestaten, keuringsrapportages, nacalculaties en voortgangsrapportages. Je zorgt ervoor dat de benodigde input tijdig beschikbaar komt, hiervoor zet je duidelijke acties uit richting verschillende projectteamleden en de opdrachtgever en zoek je nadrukkelijk de samenwerking. Je bent regelmatig fysiek aanwezig op de bouwplaats.
 • Je zorgt voor een goede documentatie van alle projectstukken (onder andere met behulp van AutoCad) en financiële afwikkeling van het project (Bauabrechner). Je kunt de opdrachtgever een verhelderende en overtuigende toelichting geven over de (financiële) voortgang van het werk en zorgt voor de tussentijdse afrekeningen (Abslagsrechnungen). Je zorgt ervoor dat alle bewijsdocumentatie, bij oplevering van het werk, netjes is gebundeld in een opleverdossier en bijbehorende Schlussrechnung.

Als Werkvoorbereider/ Projectcoördinator Lüttingen-Wardt maak je deel uit van het team werkvoorbereiding binnen Martens en Van Oord. Vanuit de teamleider wordt je ingedeeld in het projectteam waarbij de dagelijkse aansturing gebeurt door de projectleider van het project Lüttingen-Wardt.

Dit zoeken wij
Bij Martens en Van Oord werken de Mensen die het Maken, Mensen met passie, kennis en creativiteit. Mensen die onze geavanceerde machines en ons materieel inzetten om elke dag weer nét iets slimmer en innovatiever te werken. Om als bedrijf uit te blinken, hebben we getalenteerde mensen nodig, Mensen die het Maken,  Mensen zoals jij. Je beschikt bij voorkeur over de volgende kennis en ervaring:

 • Jij hebt een technische of financiële mbo/hbo-opleiding afgerond
 • Ervaring met het werken MS Project, MS Excel en AutoCAD is een pré
 • Goede beheersing van de Duitse taal en geschrift;
 • (minimaal 2 jaar) werkervaring in Duitsland
 • Kennis van Duits contractrecht (VOB) is een pré;
 • Ervaring met het afrekenproces binnen de VOB;
 • Je herkent je in onze kernwaarden: deskundig, grensverleggend en betrokken

Dit is ons familiebedrijf
Martens en Van Oord is een echt familiebedrijf, waarin de Mensen die het Maken zich thuis voelen. Jij maakt het verschil. Daarom vinden wij het belangrijk dat je lekker in je vel zit en dat je voldoende uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden hebt. Onze ruim 220 medewerkers doen hun werk met veel passie en plezier en zijn zeer betrokken bij de organisatie en bij elkaar. Net als in een echte familie kunnen we altijd op elkaar rekenen.

Dit bieden wij jou
Wij zorgen goed voor onze mensen en je komt terecht in een bedrijf waarin iedereen elkaar kent en waardeert:

 • Je krijgt een salaris dat aansluit op je achtergrond en werkervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een auto, telefoon en laptop;
 • Je krijgt voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;
 • Onze fietsregeling maakt het uitkiezen van jouw nieuwe fiets heel eenvoudig én je krijgt korting op een sportlocatie bij jou in de buurt;
 • Je hebt de mogelijkheid om lid te worden van onze actieve personeelsvereniging;
 • Ben je 36 jaar of jonger dan wordt je automatisch lid van onze jongerenvereniging “Jong MvO”;
 • Wij waarderen jouw vakmanschap en als de samenwerking goed verloopt, heten we je graag voor onbepaalde tijd welkom binnen ons familiebedrijf.

Kom jij het bij ons maken?
Lijkt het jou wel wat, onderdeel zijn van de Mensen die het Maken? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet. Heb je nog vragen over deze functie? Stel ze dan gerust aan Kyara Sturkenboom, Adviseur HR. Je kunt haar bereiken via 06-27066036.

Reacties van intermediairs nemen we niet in behandeling.


Solliciteren op deze vacature

Deel deze vacature

Share Tweet LinkedIn