KRAMMEROORD

Voor al de werken op- en rond het water heeft Martens en Van Oord een groot aantal pontons beschikbaar. Voor elke toepassing kan een ponton van het juiste formaat worden samengesteld. Wat binnen het drijvende materieelpark nog ontbrak, is een ponton van 5 koppelpontons breed. Een ponton met deze breedte is nodig om stabiliteit te bieden voor de gewichtsklasse van de Caterpillar 374 Long Reach. Op basis van deze uitgangspunten is baggerponton Krammeroord samengesteld.

Op de Krammeroord wordt voornamelijk gewerkt met de Caterpillar 374 Long Reach. Deze graafmachine kan zowel met een gewone bak, met een grijper, én met een DOP-pomp even goed werken. Niet elke standaard graafmachine kan een DOP-pomp aandrijven; het feit dat we dit kunnen met deze kraan is bijzonder te noemen. Daarmee maakt het de Krammeroord bijzonder geschikt voor baggerwerkzaamheden waarbij baggermateriaal wordt ontgraven door middel van een DOP-pomp.

De Krammeroord is een volwaardig werkponton dat beschikt over een Communautair Binnenvaartcertificaat voor Binnenschepen voor de vaart op de EU zone 3 inclusief Rijn tot Basel, EU zone 4 en zone 2 Nederland wateren. Dit certificaat is wettelijk verplicht voor een schip of drijvend werktuig op binnenwateren in Europa en wordt alleen afgegeven als er voldaan wordt aan de binnenvaartwet en onderliggende Europese technische voorschiften voor binnenvaartschepen en bepaalde onderdelen van de vaarreglementen.

Specificaties van ponton Krammeroord

 

 

Wilt u meer weten over baggerponton KRAMMEROORD?

Danny weet er alles van. Neem contact met hem op of laat hem via onderstaand formulier weten wat hij voor u kan doen en hij belt of mailt u terug.

Danny van Breugel
Planner drijvend materieel

+31 6 129 632 75
d.vanbreugel@mvogroep.nl