Vesting de Waterschans in ere hersteld

In Bergen op Zoom is vesting de Waterschans in ere hersteld. MvO realiseerde het grondwerk. Qua omvang geen enorme klus. Wel een opdracht waarbij er meegedacht moest..

Alles over het Herstel Waterschans project

Vrijdag 22 juni is het project Waterschans opgeleverd. Dit gebeurde met een officieel moment voor genodigden. Hierbij is een gedenksteen door opdrachtgever en aannemers onthuld. Teus van Oord (MvO) benadrukte nog tijdens zijn toespraak dat de realisatie van dit mooie project mede door vertrouwen tussen opdrachtgever en opdrachtnemers mogelijk is gemaakt.

Op zaterdag 23 juni was er een open dag voor het publiek die onder begeleiding op en rondom de Waterschans konden wandelen.

Een jaar geleden zijn we samen met De Vries Werkendam gestart met de werkzaamheden. Martens en Van Oord was vanuit de combinatie Zuydschans verantwoordelijk voor het grondwerk. De Vries Werkendam verzorgde de realisatie van de damwanden, kademuur en de beschoeiingen.

Het bouwwerk de Waterschans stamt uit 1584 en had ooit tot doel de haven van de stad te verdedigen. Toen dat niet meer nodig was kwam er ruimte voor visserij. Later werd de vesting gesloopt en het Havenkanaal gedempt. Het gebied kreeg de functie van industrieterrein. Dat is nu veranderd. Bergen op Zoom heeft zijn vesting weer terug en ook is het Havenkanaal aangepakt waar het water weer stroomt. De Waterschans neemt weer een prominente plek in het landschap in.

 


Nieuwsarchief