Particuliere opdrachtgever? Geen probleem

Op eiland de Zaag, in Krimpen aan de Lek, voerde Martens en Van Oord maatregelen door die het water weer ecologisch interessant maken voor mensen, waterplanten en in het..

Alles over het Kaderrichtlijn Water De Zaag project

Een groter wateroppervlak voor jachthaven De Rosslag Herten: bij MvO draaien we onze hand er niet voor om. Want een project dat bestaat uit conditionerende werkzaamheden, droog en nat grondverzet en waterbodemsanering is ons op het lijf geschreven. Toch was deze opdracht ook voor ons bijzonder. In de meeste gevallen werkt MvO namelijk voor overheidsinstanties als waterschappen en Rijkswaterstaat. Dit keer echter voerden we het werk uit voor een particuliere opdrachtgever.

Samen om tafel
Doel van het project was een ruimere jachthaven met een groter wateroppervlak. En naast dat dit modernere en ruimere ligplaatsen moest opleveren, wilde de eigenaar ook de infrastructuur rond de haven aanpakken. Prijs speelde daarbij een belangrijke rol. Voor MvO reden met de opdrachtgever om tafel te gaan. Projectleider Bart Hubers: “Door het ontwerp aan te passen en ervoor te zorgen dat dit binnen de bestaande vergunningen paste, hebben we flink in de kosten kunnen besparen en een voor de opdrachtgever belangrijke planning kunnen realiseren.”

Tussen de boten door
Inmiddels is het grootste deel van de werkzaamheden achter de rug. Via een kraan op een ponton hebben we 120.000 kuub zand en grind gewonnen. Het materiaal is vervolgens via onze laadbrug de Waaloord op schepen geladen en afgevoerd naar de Moerdijk. Voor de herfst legt onderaannemer Ploegam nog de laatste hand aan de infrastructuur, waaronder de aanleg van parkeerplaatsen en toegangswegen. En daarmee is de klus geklaard. De vaste bezoekers van de jachthaven zullen er blij mee zijn. Gedurende de werkzaamheden konden zij overigens gewoon terecht op hun ligplaatsen. Met dank aan diverse maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Inmiddels ligt het water er weer rimpelloos bij en kan De Rosslag Herten weer jaren vooruit.


Nieuwsarchief