Nieuw certificaat CO2-prestatieladder is binnen!

Martens en Van Oord vindt het belangrijk om duurzaam te denken én handelen. Niet voor niets hebben we al in 2013 de hoogste trede (niveau 5) van de CO2-prestatieladder bereikt. Omdat ons certificaat per 1 oktober zou verlopen, zijn we afgelopen zomer opgegaan voor het nieuwe SKAO 3.0 certificaat. Maar wat is die CO2-prestatieladder ook alweer?

Reductie beloond
De CO2-prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt hun CO2-emissies, zoals brandstof-, gas- en elektriciteitsverbruik, te reduceren. Hoe beter je dit doet en hoe meer je je ervaringen daarmee deelt met de sector, hoe hoger je op de ladder komt. Dat wordt door onze samenleving gewaardeerd én beloond. Zo krijgen we bij veel aanbestedingen een gunningsvoordeel. Iets dat kan oplopen tot wel 10% - 15% korting op de inschrijfprijs. En dat kan precies het verschil maken tussen wel of niet een project binnenhalen.

Blijvend inzetten
Alle reden dus het certificaat te behouden. En daar hebben we ons afgelopen zomer hard voor gemaakt. Vanzelf ging dat niet. De eisen bleken fors verzwaard. Maar op 9 september kwam dan toch het goede nieuws: certificaat 3.0 is binnen!
Kunnen we nu weer achterover leunen? Nee! Want om het certificaat te behouden, moeten we ons blijvend inleven in de normeisen en de toepassing daarvan op onze projecten. Het nieuwe certificaat moet door ons allemaal gedragen worden.Nieuwsarchief