Kerstdonatie 2016 aan twee goede doelen

Bij Martens en Van Oord hebben we een belangrijk jaar achter de rug. Een jaar waarin we onze koers hebben aangescherpt en onze missie en visie hebben herijkt. Wat daarbij niet veranderd is, zijn onze kernwaarden. Want die blijven richting geven aan ons handelen en zijn de basis van de beslissingen die we dagelijks nemen. Aandacht voor elkaar en de wereld om ons heen hoort daarbij. Daarom hebben we eind december 2016 € 10.000,- gedoneerd aan twee goede doelen: Vereniging Angelman Syndroom Nederland (vASN) en Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Betrokken zijn zit in ons DNA, daarom doneert Martens en Van Oord al jaren met Kerst aan goede doelen. Samen met de Mensen die het Maken zijn de vASN en KiKa geselecteerd voor de kerstdonatie in 2016. Enkele medewerkers van Martens en Van Oord, die van zeer dichtbij meemaken wat het Angelman Syndroom en kanker met kinderen en hun familie doen, hebben deze goede doelen aangedragen.

Het Angelman Syndroom is een genetische aandoening waardoor er een stoornis ontstaat in de hersenontwikkeling. Dit leidt tot verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Ook hebben de kinderen meestal epilepsie. vASN heeft zich als doel gesteld informatie te verschaffen over het Angelman syndroom aan ouders, familie, artsen, hulpverleners, wetenschappers en andere betrokkenen. Dat gebeurt onder andere door het bevorderen van zowel medisch als wetenschappelijk onderzoek en daar is veel geld voor nodig.
Voor meer informatie: www.angelmansyndroom.nl.

Kinderkanker is nog steeds doodsoorzaak nummer één bij kinderen. Daar moet en wil KiKa iets aan doen. De stichting heeft als doelstelling om de genezingskans te vergroten naar 95%. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk naar de ontwikkeling van nieuwe behandelingsmogelijkheden en om ‘vriendelijker’ te behandelen. Voor meer informatie: www.kika.nl.Nieuwsarchief