Identificeren van 300 potentiële explosieven bij Ramsgate

In 2019 ligt hij op de bodem van de Noordzee: de hoogspanningskabel die moet zorgen voor een betere uitwisseling van elektriciteit tussen de netwerken in het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland. Maar voordat deze kabel kan worden aangelegd, moet men er zeker van zijn dat de zeebodem in het tracé voor de kust van het Engelse Ramsgate vrij is van Niet Gesprongen Explosieven (NGE). Een opdracht waaraan Martens en Van Oord een belangrijke bijdrage levert.

Aan de slag
In het werkgebied zijn ca. 300 zogenaamde Potential Unexploded Ordnance (pUXO) in kaart gebracht. Om deze te kunnen benaderen en identificeren heeft hoofdaannemer Bluestream Offshore  het multifunctionele ponton de Scheldeoord van Martens en Van Oord ingehuurd, inclusief kraan, bemanning en sleepboot. Op 16 mei is het ponton vanuit Moerdijk vertrokken en inmiddels is het operationeel. De uitvoering zal minimaal 40 dagen duren.

Dynamisch team
De opdracht bij Ramsgate wordt uitgevoerd door drie bedrijven. Naast de bijdrage van Martens en Van Oord zorgt hoofdaannemer Bluestream voor het projectmanagement, de ROV operatie, duikwerkzaamheden en levert BACTEC de pUXO specialist. Een dynamisch team dat alle kwaliteiten en mogelijkheden in huis heeft om dit project tot een goed einde te brengen en dat tevens garant staat voor meer opdrachten en samenwerkingen in de nabije toekomst.

 


Nieuwsarchief