Nieuwe Liebherr R926 graafmachine

De bouw van de vijfde sluis is een essentieel onderdeel van de noodzakelijke renovatie van het honderd jaar oude sluiscomplex bij Brunsbüttel. Het zorgt tevens voor een..

Alles over het Vijfde sluiskolk Brunsbüttel project

Deze nieuwe Liebherr R926 graafmachine wordt de komende jaren ingezet op het moerassige gronddepot in Dyhrrsenmoor nabij ons project in Brunsbüttel.

De grond die gebaggerd wordt bij de aanleg van de sluiskolk en de voorhaven wordt met schepen naar dit gronddepot gebracht. In het depot moet de grond eerst drogen voordat deze definitief wordt toegepast. Door de grond in het depot verschillende keren om te zetten, droogt de grond. Dit omzetten gebeurt met een graafmachine. Door de klant  is als eis gesteld dat de gronddruk van deze machine maximaal 4 ton per m2 mag zijn. Deze graafmachine heeft extra brede rupsen (1 meter in plaats van 90 cm) en hierdoor een groter oppervlak en minder gronddruk. Door de giek van 14 meter heeft de machine een wat groter bereik en wordt voorkomen dat deze onnodig over de slappe grond moet rijden.

De machine is voorzien van een Stage 4 dieselmotor. De uitstoot van deze motor is conform de laatste eisen.

Voor de plaatsbepaling wordt gebruik gemaakt van Trimble Earthworks. Dit nieuwe machinebesturingssysteem maakt het mogelijk om op afstand data te beheren en uit te wisselen. Bovendien is het systeem dankzij snellere sensoren en een platter, groter en hierdoor overzichtelijker touchscreen erg gebruiksvriendelijk voor de machinist.


Nieuwsarchief