Denk jij graag mee over hoe wij binnen tenders en projecten een zo gunstig mogelijk duurzaamheidsbeleid kunnen bereiken en ons materieel zo duurzaam- en met zo min- mogelijk uitstoot kan worden ingezet? Vind je het leuk om onze collega’s enthousiast te maken voor duurzaam ondernemen? Dan is de functie van Duurzaamheidscoördinator bij Martens en Van Oord misschien iets voor jou!

Duurzaamheidscoördinator

Dit ga je doen

Als Duurzaamheidscoördinator ben je verantwoordelijk voor het opzetten en implementeren van het duurzaamheidsbeleid. Het is aan jou de taak om dit te vertalen naar de praktijk. Je bent betrokken bij duurzaamheidsvraagstukken in de tender- en realisatiefase van projecten voor opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat of provincies. Hierbij speel je een belangrijke rol bij het bereiken van een zo gunstig mogelijk duurzaamheidsresultaat. Tevens lever je een bijdrage aan de optimalisatie en invulling van de CO2 Prestatieladder.

Als duurzaamheidscoördinator ga je onder meer aan de slag met:

 • Het opstellen van CO2 projectplannen waarbij je aantoont hoeveel CO2 uitstoot binnen de projecten er zijn enhet voeren van interne CO2 audits op bouwlocaties;
 • Het bedenken, berekenen en implementeren van duurzaamheidsoplossingen voor grondverzet-, bagger- en transportmaterieel;
 • Het berekenen van milieubelasting van grond-weg-waterbouw werken door middel van LCA-systematiek MKI (Milieukostenindicator), CO2 of andere gewenste maatstaf (bv stikstof);
 • Het begeleiden van het opstellen van LCA's;
 • Het leveren van een bijdrage aan een duurzaam gebouwenbeleid en mobiliteitsbeleid;
 • Het meedenken, implementeren en actief bijdragen met, van en aan een duurzame bedrijfscultuur.

Dit zoeken wij

Bij Martens en Van Oord werken Mensen die het Maken. Mensen met passie, met kennis, met creativiteit. Mensen die onze geavanceerde machines en ons materieel inzetten om elke dag weer nét iets slimmer en innovatiever te werken. Om als bedrijf uit te blinken, hebben we getalenteerde mensen nodig. Mensen zoals jij.

Dit ben jij:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding waar mogelijk in de richting van civiele techniek of duurzaamheid/ milieu/sustainability;
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke rol;
 • Je hebt ervaring met het opstellen van LCA-berekeningen conform de SBK methode (MKI);
 • Je hebt kennis van en ervaring met Dubocalc en met Sustainable Supply Chain management (of gelijkwaardig);
 • Je hebt een hands-on mentaliteit;

 

Dit is ons familiebedrijf

Als duurzaamheidscoördinator ben je werkzaam op de afdeling KAM. Deze afdeling bestaat uit een Teamleider KAM & veiligheid, medewerker KAM en een KAM coördinator. Tevens werk je nauw samen met het bedrijfsbureau en bent betrokken in de projectteams. Je standplaats wordt onze vestiging in Oosterhout. Thuiswerken en/of op project werken is mogelijk en kan in de praktijk voorkomen.

Martens en Van Oord is een echt familiebedrijf, waarin Mensen die het Maken zich thuis voelen. Jij maakt het verschil. Daarom zorgen we ervoor dat je lekker in je vel zit en dat je voldoende uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden hebt. In deze functie heb je zowel de ruimte om zelf met jouw ideeën aan de slag te gaan als wel krijg je een gedegen begeleiding. Onze ruim 220 medewerkers doen hun werk met veel plezier en zijn zeer betrokken bij de organisatie en bij elkaar. Net als in een echte familie kunnen we altijd op elkaar rekenen.

Dit bieden wij jou

We zorgen goed voor onze mensen. Je krijgt een salaris dat aansluit bij je achtergrond en je werkervaring en we bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kun je jezelf verder ontwikkelen door trainingen en cursussen te volgen.

Kom jij het bij ons maken?

Lijkt het jou wel wat, onderdeel zijn van de Mensen die het Maken? Solliciteer dan direct.

Heb je nog vragen over deze functie? Stel ze dan gerust aan Rianne Wolters, Adviseur HR. Je kunt haar bereiken via: 06 53 24 77 33.

Reacties van intermediairs nemen we niet in behandeling.