Ben jij goed in het opstellen van een ideale prijsstrategie waardoor de tender wordt gewonnen? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Momenteel is Martens en Van Oord op zoek naar een:
Tendermanager GWWWie is Martens en Van Oord?
Sinds de start in 1986 heeft Martens en Van Oord zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf in de grond-, weg- en waterbouw, nationaal en internationaal. We zijn innovatief, divers en blinken uit op het land en in het water, of op de grens tussen die twee.

Martens en Van Oord is ook een bedrijf met lef. Waar anderen terugdeinzen, zien wij kansen. Onze kernwaarden “deskundig, grensverleggend en betrokken” worden bij onze activiteiten keer op keer bewezen.

Het is fijn samenwerken met professionals die hun vak verstaan, innovatief zijn,
verantwoordelijkheid nemen en duurzaam opereren. Dát zijn de mensen die het maken. Dát is Martens en Van Oord.

Wat zijn je taken?
Als Tender Manager ben je verantwoordelijk voor de verwerving en opstart van bouwopdrachten en projectontwikkelingsmogelijkheden, dit op basis van UAV-GC en/of D&C met EMVI als gunningscriterium. Dit begint met het creëren van kansen en het volgen van nieuwe leads. Je begeleidt daarbij de gehele tenderfase van aanvraag tot aanbieding. Je geeft leiding aan het tenderteam welke je inspireert en stimuleert om naast inhoud met innovatieve oplossingen te komen voor een uitvoerbaar ontwerp en een winnende aanbieding, waarbij de risico’s inzichtelijk op voorhand zijn gemaakt. Je werkt in teamverband met de teamleider Tender- en Projectbureau aan een commerciële en vooruitstrevende strategie voor het binnenhalen van nieuwe projecten. Je bent tijdens het contractuele stadium van het project betrokken bij de inrichting en opzet van het projectteam, waarbij je in het vervolg nauw zal samenwerken met de collega’s van het Tender- en Projectbureau, Projectcoördinatie en Werkvoorbereiding. Tevens lever je een belangrijke bijdrage aan de afdeling Engineering & Innovatie. Na de contractvorming draag je het project over aan de verantwoordelijke Bedrijfsleider.

 • Initiëren en organiseren van het proces van Design & Build-tenders, prijsvragen en projectontwikkelingskansen. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het gehele aanbestedingsproces en de strategie.
 • Samenstellen en aansturen van het tender/bouwteam op basis van aanwezige expertise en hiermee dan ook in de beginfase nadrukkelijk betrokken bij inrichting en opzet van het project.
 • In de gaten houden van marktontwikkelingen en actieve benadering van opdrachtgevers.
 • Leiden van de dialoog met de klant, waarbij continue oog is voor de behoeftes en randvoorwaarden van de opdrachtgever zodat er een juiste interactie plaatsvindt. Inschakelen van externe adviseurs en co-makers.
 • Opstellen van aanbiedingsdocumenten en plannen/presentaties en deze concreet onderhandelen met de opdrachtgever.
 • Presenteren (alleen of met een team) van de plannen naar opdrachtgevers.
 • Beoordelen van de contracten en inschatten van risico's.
 • Bewaken van de voortgang (tijd, budget, capaciteit, kansen, risico’s) en zorgdragen voor de evaluatie van het gehele tenderproces.
 • Zorgvuldig overdragen van een succesvolle tender aan het uitvoeringsteam.
 • Adequaat in kaart brengen van de wensen van de opdrachtgever en deze vertalen naar een tenderpropositie.
 • Afstemmen met financiën en omgevingsmanagement (onder andere de technisch en praktisch inhoudelijke haalbaarheid van de aanbesteding)
 • Vormgeven van een vervolgproces en verzorgen van de overdracht bij gunning waaronder het overdragen van het aanbestedingsdossier en de contracten aan de projectleider en het uitvoeringsteam.

Wat is je profiel?

Je beschikt bij voorkeur over de volgende kennis en kwaliteiten:

 • Afgeronde HBO/WO opleiding Civiele techniek, bouwkunde, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • Minimaal 5 - 8 jaar werkervaring in een commerciële bouwomgeving;
 • Ervaring met Design & Build trajecten en kennis van moderne bouw- en managementtechnieken zoals LEAN en BIM;
 • Kennis van tweefasen contracten inclusief Planstudiefasen is een pré;
 • Beheersing van de Duitse, Engelse en Nederlandse taal, in woord en geschrift;
 • Kernwaarden: deskundig, grensverleggend en betrokken;
 • En tot slot beschik je ook over de volgende competenties: Oordeelsvorming, conceptueel denken, consulteren, risicobewust, overtuigingskracht, diplomatiek, ondernemerschap, organiseren, innoveren en samenwerken.

Wat bieden wij jou?
Martens en Van Oord is een echt familiebedrijf waarin Mensen die het Maken zich thuis voelen. Je werk speelt zich af in een uitdagende omgeving. Daarvoor bieden wij je een marktconform salaris met daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, passend bij jouw achtergrond en ervaring. 

Ben je geïnteresseerd? 
Heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!

Reacties van intermediairs worden niet in behandeling genomen.