Ben jij de deskundige salarisadministrateur die grensverleggend en betrokken is én die in een internationaal georiënteerde organisatie wil werken?

Zo ja, lees dan verder wat Martens en Van Oord jou kan bieden!SalarisadministrateurWie is Martens en Van Oord?
Sinds de start in 1986 heeft Martens en Van Oord zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf in de grond-, weg- en waterbouw, nationaal en internationaal. We zijn innovatief, divers en blinken uit op het land en in het water, of op de grens tussen die twee.

Martens en Van Oord is ook een bedrijf met lef. Waar anderen terugdeinzen, zien wij kansen. Onze kernwaarden “deskundig, grensverleggend en betrokken” worden bij onze activiteiten keer op keer bewezen.

Het is fijn samenwerken met professionals die hun vak verstaan, innovatief zijn,
verantwoordelijkheid nemen en duurzaam opereren. Dát zijn de mensen die het maken. Dát is Martens en Van Oord.

Wat zijn je taken?
Als salarisadministrateur ben je verantwoordelijk voor een juiste en tijdige verloning van al onze medewerkers en de wekelijkes verwerking van de uren. Je bent zowel op operationeel als op adviesvlak actief en hebt een analystische adviesrol. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het voorbereiden, verwerken en het controleren van verschillende mutaties. Je past de wet- en regelgeving en de eigen regels van Martens en van Oord op de juiste wijze toe in alle voorkomende situaties.

Wij werken met meerdere cao’s waardoor verschillende arbeidsvoorwaarden toegepast dienen te worden. Tot slot bied je ondersteuning bij de aanlevering van managementinformatie en voer je overige (controle) werkzaamheden uit.

Verder bestaan je werzaamheden uit:

 • Berekenen van betalingen (bruto/netto) van salarissen, uitkeringen en declaraties, inclusief in te houden en af te dragen belastingen, premies en inhoudingen ingevolge de relevante wetgeving.
 • Uitvoeren van controles op alle periodiek verwerkte gegevens en de daarbij te hanteren regels, wetten en procedures, zodat er sprake is van juiste en actuele informatie.
 • Tijdig signaleren en opvolgen van eventuele knelpunten in de (wekelijkse) verwerking.
 • Controleren op automatische journaalposten en kostenverdeling;
 • Maken van verbandcontroles op vaste gegevens en bijbehorende mutaties.
 • Beheren van het gecomputeriseerde salarissysteem op zodanige wijze, dat de output ervan volledig blijft beantwoorden aan de verplichtingen tegenover werknemers en instellingen/instanties.
 • Controleren van het tijdregistratiesysteem.
 • Zorgen voor de samenstelling van management-informatie, zodat beleid kan worden bijgesteld resp. verantwoorde controle t.b.v. interne en externe accountants kan plaatsvinden.
 • Wettelijke wijzigingen tijdig signaleren en borgen van de juiste toepassing.

Wat is je profiel?
Je beschikt bij voorkeur over de volgende kennis en kwaliteiten:

 • Afgeronde financiële MBO opleiding, een PDL diploma is een pré;
 • 5 jaar relevante werkervaring bij voorkeur in een internationale organisatie;
 • Kennis van geautomatiseerde administratiesystemen en MS Office (Word en Excel);
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal. Duitse taal is een pré;
 • Kennis van de cao Bouw en Infra en de cao Beroepsgoederenvervoer is een pré;
 • Tot slot beschik je ook over de volgende competenties: klantgerichtheid, samenwerken, voorgangbewaken, analystisch, conceptueel denken, communiceren, risicobewust, accuraat.

Wat bieden wij jou?
Martens en Van Oord is een echt familiebedrijf waarin Mensen die het Maken zich thuis voelen. Je werk speelt zich af in een uitdagende omgeving. Daarvoor bieden wij je een marktconform salaris met daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, passend bij jouw achtergrond en ervaring. 

Ben je geïnteresseerd? 
Heb je interesse in deze functie van Salarisadministrateur? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!

Reacties van intermediairs worden niet in behandeling genomen.