1 2 3 4 5 6

Spooronderdoorgangen Veenwouden en Hardegarijp nieuws

Laatste nieuws / 14 oktober 2016

Centrale As open voor verkeer

Op vrijdag 7 oktober opende gedeputeerde Sietske Poepjes samen met de betrokken wethouders, genodigden en schoolkinderen de Centrale As. 's Avonds kon het autoverkeer gebruik maken van de nieuwe dubbelbaans autoweg tussen Dokkum en Nijega. Bij de spoordijklocaties Veenwouden en Hardegarijp heeft Martens en Van Oord samen met Max Bögl voor ProRail de spooronderdoorgangen gemaakt.


Als onderaannemer van Max Bögl Nederland B.V., met als opdrachtgever ProRail BV, heeft Martens en Van Oord opdracht gekregen voor het maken van twee spooronderdoorgangen bij Hardegarijp en Veenwouden in Friesland. Deze werkzaamheden maken deel uit van de Centrale As, een nieuwe weg in Noordoost-Friesland.

Voor het project de Centrale As moeten twee spooronderdoorgangen worden gerealiseerd in verband met de kruising van de spoorlijn Leeuwarden – Groningen. In het spoor komt een betonconstructie (onderdoorgang / tunnel), waarbij het treinverkeer en het autoverkeer elkaar ongelijkvloers kruisen. De toeritten naar deze onderdoorgangen worden gemaakt met behulp van een folieconstructie.

Martens en Van Oord verzorgt al het grondwerk, infrawerk rondom de bouwplaats, het aanbrengen en afdekken van de folie.

In het voorjaar van 2014 wordt gestart met de voorbereidingen van spooronderdoorgang Veenwouden en met de aanleg van de toeritten. In het najaar van 2015 zal gestart gaan worden met spooronderdoorgang Hardegarijp. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind 2016 gereed zijn.

Deel dit project