Ontgraven bouwkuip Heesen Yachts in Oss, tussen de ankers en met lange giek

Eind oktober zijn we gestart in opdracht van aannemersbedrijf Colijn met het ontgraven van een bouwkuip voor scheepswerf Heesen Yachts in Oss. De damwanden en Gewi-ankers zijn al geplaatst.

Martens en Van Oord is gestart met het uitgraven van de bouwkuip tot net boven de ankers. De laatste halve meter wordt vervolgens, tussen de ankers door, met de DOP-pomp uiterst nauwkeurig ontgraven. In totaal wordt 13.000 m3 ontgraven en direct met vrachtwagens afgevoerd. Specifiek voor dit project is de zeer korte uitvoeringstermijn (start week 44, gereed week 45) in combinatie met het feit dat het werk slechts van één kant goed bereikbaar is.

Dat laatste vraag om extra aandacht voor het logistieke traject van de afvoer van de vrijkomende materialen. En tegelijkertijd vraagt het ook om het inzetten van specialistisch materieel. Om vanaf één zijde de totale breedte van de bouwkuip (20 meter) tot op een diepte van zeven meter te kunnen ontgraven zetten we één van onze kranen in met een extra lange giek.

 

Deel dit project