1 2

Herstel Waterschans en realisatie Havenkanaal nieuws

Laatste nieuws / 04 december 2017

Vorderingen zichtbaar van de Waterschans

Sinds de openingshandeling afgelopen zomer is er al heel wat werk verzet in Bergen op Zoom. In opdracht van gemeente Bergen op Zoom voert Martens en Van Oord het grondwerk uit ten behoeve van het herstel van de oude vesting, het restaureren van de kadeconstructie en het realiseren van een nautische toegang tot de binnenstad.


Herstel Waterschans en realisatie Havenkanaal

In februari kreeg Martens en Van Oord het mooie nieuws dat MvO, in combinatie met De Vries Werkendam b.v., voor de aanbesteding het project ‘Herstel Waterschans en realisatie Havenkanaal’ de laagste prijs en de beste EMVI score heeft behaald.

Herstel Waterschans en realisatie Havenkanaal maakt onderdeel uit van het binnenstedelijke nieuwbouwproject ‘ScheldeVesting’ en ligt aan de westzijde van de binnenstad van Bergen op Zoom. Het project omvat het herstel van de oude vesting, het restaureren van de kadeconstructie en het realiseren van een nautische toegang tot de binnenstad. Martens en Van Oord staat aan de lat voor het grondwerk. De Vries Werkendam b.v. draagt zorg voor het herstel van de oude vestingmuur en het aanbrengen van de damwand en de beschoeiing voor het havenkanaal.

Eind maart zijn buiten de voorbereidende werkzaamheden gestart. Volgens de planning wordt het project medio 2018 afgerond.
 

Deel dit project