1 2 3 4

Grondwerk Fort Asperen nieuws

Laatste nieuws / 23 oktober 2013

Officiële opening van de omwalling van fort Asperen

Op donderdag 17 oktober jl. vond de officiële opening van de omwalling van fort Asperen plaats. De omwalling werd op ludieke en sportieve wijze geopend door Annemieke Traag, gedeputeerde van de provincie Gelderland. Op het wandelpad tussen het fort en de omwalling waren verschillende doelen opgesteld die gedeputeerde Traag moest raken met een paintball geweer, pijl en boog en een luchtbuks. Onder toejuiching van de genodigden slaagde zij erin de doelen te raken en hiermee de omwalling te openen voor publiek.


Grondwerk Fort Asperen

Fort Asperen is een onderdeel van de Hollandsche Waterlinie. Het is een middelgroot torenfort, dat rond 1847 ten oosten van de Linge tegenover het stadje Asperen gebouwd is om het Linge-acces te verdedigen. In het kader van het Nationaal project de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden de wallen van het fort hergeprofileerd.

De herprofilering maakt deel uit van een groter project waarin ook de forttoren zelf reeds geconsolideerd is, de taveerne (voormalige genieloods) gerenoveerd en de huidige dam over de fortgracht vervangen is door een brug. De uitdaging van dit werk zit niet zo zeer in de omvang, maar juist in de toepassing van gespecialiseerd materieel in combinatie met beperkte toegankelijkheid. Stichting KunstFort Asperen heeft Martens en Van Oord opdracht gegeven om het grondwerk uit te voeren.

Deel dit project


Gerelateerd materieel

Materiaal gebruikt bij de realisatie
van dit project