1 2 3

Dijkversterking Bosschendijk nieuws

Laatste nieuws / 30 november 2015

Oplevering Bosschendijk!

Ons werk zit erop. Na een flinke versterking voldoet de Bosschendijk langs de Oude Maas aan de huidige veiligheidsnormen. Donderdag 19 november is de dijk officieel ‘in gebruik genomen’ met een symbolische dijkinspectie door leerlingen van basisschool het Anker uit Heinenoord.


Dijkversterking Bosschendijk

Op 16 januari 2014 heeft Martens en Van Oord, samen met opdrachtgever waterschap Hollandse Delta, het contract getekend voor de versterking van de Bosschendijk tussen Oud- Beijerland en Heinenoord. De Bosschendijk is onderdeel van het project Hoeksche Waard Noord en maakt deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP).

Martens en Van Oord zal aan de buitenkant van de dijk de kleibekleding vervangen door een nieuwe kleilaag. Aan de binnenkant van de dijk wordt een brede binnenberm aangelegd. Hiermee wordt voorkomen dat water onder de dijk door komt. Ook worden de huidige dijksloten binnenwaarts verlegd. In totaal wordt 2,2 kilometer dijk versterkt.

De verwachting is dat de werkzaamheden zullen gaan starten in mei 2014. Eind 2015 worden de werkzaamheden afgerond en is de dijk veilig voor de komende 50 jaar.

Lees meer in Nieuwsbrief nr. 12 van waterschap Hollandse Delta: Antwoorden op de vragen van de informatieavond, 11 februari 2014

Deel dit project


Gerelateerd materieel

Materiaal gebruikt bij de realisatie
van dit project