Verkeersoverlast in Tilburg verholpen

Tilburg, een stad die al jaren streed tegen verkeersoverlast. De oplossing werd gevonden in een randweg om de stad. Martens en Van Oord leverde een belangrijke bijdrage aan het laatste gedeelte van de randweg, de Burgemeester Letschertweg. Uniek was de toepassing van bouwgrondstoffen. Bij het gebruik van de grondstoffen stond efficiëntie, hergebruik en hoge kwaliteit voor een lage prijs voorop.

Verkeersbrug en faunabrug
De dubbelbaanse rondweg in Tilburg, waar Martens en Van Oord aan meewerkte, maakte de stad compleet. Over het Wilhelminakanaal is naast een verkeersbrug ook een faunabrug gebouwd, zodat de dieren veilig naar de overkant kunnen.

Onderscheidend door grondstoffengebruik
Martens en Van Oord onderscheidde zich bij het project door de zeer efficiënte toepassing van bouwgrondstoffen. Die kwamen overal vandaan: grond uit het zanddepot van de gemeente Tilburg, zand uit het destijds door ons beheerde baggerspeciedepot in de rivier het Hollandsch Diep, thermisch gereinigd zand van afvalstoffenverwerker ATM en zand dat vrijkwam bij andere projecten van ons bedrijf.

Minimale overlast
De kunst was om die grondstoffen met zo laag mogelijke kosten en brandstofverbruik in Tilburg te krijgen. Een groot gedeelte van de grondstoffen is per schip geleverd. Met dank aan de door ons speciaal aangelegde lossteiger ter hoogte van de nieuwe brug over het Wilhelminakanaal, bleef de overlast voor de omgeving tot een absoluut minimum beperkt. Zo kwam de deskundigheid van Martens en Van Oord op het gebied van logistiek weer uitstekend van pas.

Deel dit project


Gerelateerde disciplines

Disciplines gebruikt bij de realisatie
van dit project

Gerelateerd materieel

Materiaal gebruikt bij de realisatie
van dit project