1 2 3 4

Boyukshor Lake, Baku (Azerbeidzjan) nieuws

Laatste nieuws / 27 mei 2015

Boyukshor Lake aanzienlijk schoner!

Laat de Europese Spelen maar beginnen! Martens en Van Oord is klaar met de schoonmaak van het Boyukshor Lake, tot voor kort één van de meest vervuilde meren ter wereld. Het meer ligt aan de rand van het nieuwe Olympisch Stadion in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku, waar 12 juni de eerste editie van de Europese Spelen van start gaat.


Vervuild meer naast imposant stadion

In juni 2015 is de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku gastheer van een uniek sportevenement: de eerste editie van de Europese Spelen. Speciaal voor de Spelen verrijst in Baku een nieuw Olympisch stadion. Het meer waar het imposante stadion straks naast staat, het Boyukshor Lake, was echter in slechte ecologische staat.

Joint venture
Voordat het sportevenement start, moet de waterkwaliteit in het meer op acceptabel niveau zijn. Daarom zijn Martens en Van Oord en Baars Confloat door de opdrachtgever in Baku gevraagd te assisteren. Samen hebben we de joint venture Boyukshor Lake opgericht. Die heeft het benodigde materieel voor de klus ontworpen, gebouwd en verkocht aan de opdrachtgever. Ook begeleidt onze joint venture de uitvoering.

Kennis delen
De opdrachtgever is Tamiz Shahar, een overheidsinstelling in Azerbeidzjan die zich bezighoudt met afvalverwerking. De joint venture Boyukshor Lake laat Tamiz Shahar natuurlijk niet aan zijn lot over. Martens en Van Oord is betrokken en we delen graag onze kennis met partners en opdrachtgevers, om samen tot een maximaal resultaat te komen. De joint venture stelt voor dit unieke project kennis én mensen beschikbaar.

Veel vervuild slib
Over 200 hectare wordt maar liefst 2,8 miljoen kubieke meter vervuild slib gebaggerd uit het op een na grootste meer van Azerbeidzjan. Dat materiaal gaat naar een afgescheiden stortlocatie, waarna het slib bezinkt en het schonere water via een overstort terug het meer in stroomt. Zo is Boyukshor Lake vóór de start van de Europese Spelen een heel stuk schoner.
Deel dit project


Gerelateerde disciplines

Disciplines gebruikt bij de realisatie
van dit project

Gerelateerd materieel

Materiaal gebruikt bij de realisatie
van dit project