1 2 3 4 5 6

Bouwkuip nieuwe fabriek Vreugdenhil Gorinchem nieuws

Laatste nieuws / 17 maart 2014

Bouwkuip nieuwe fabriek Vreugdenhil Gorinchem gereed

Medio februari is Martens en Van Oord gestart met de droge ontgraving tussen de vele betonpalen. Het ontgraven zand is afgevoerd naar ons project Voorbelasting Broekgraaf fase 1 in Leerdam. Gelijktijdig met de droge ontgraving is het stempelraam aangebracht door Gebr. De Koning B.V. uit Papendrecht.


Bouwkuip nieuwe fabriek Vreugdenhil Gorinchem

Vreugdenhil Diary Foods wordt uitgebreid met een nieuwe fabriek in Gorinchem. Martens en Van Oord heeft opdracht gekregen van Gebr. De Koning om de bouwkuip op industrieterrein Avelingen te ontgraven. Begin 2015 moet de fabriek in bedrijf gaan, dat betekent een strakke planning voor alle partijen.

De omvang van de bouwkuip bedraagt 120 bij 21,5 bij 5 meter; goed voor een inhoud van bijna 13.000 kuub. Niet de omvang, maar het feit dat er snel gewerkt moet worden, maakt het een intensief project. Alle werkzaamheden hangen daardoor nauw met elkaar samen. Op 10 februari 2014 zijn de eerste ontgravingswerkzaamheden gestart. Het zand dat vrijkomt bij het ontgraven van de bouwkuip wordt gebruikt voor de voorbelasting van nieuwbouwwijk Broekgraaf in Leerdam.

De aanleiding voor de bouw van de nieuwe fabriek is het verdwijnen van de melkquota in Europa na 2015. De verwachting is dat de melkproductie in Nederland daardoor zal stijgen en hier wil melkpoederproducent Vreugdenhil tijdig op inspelen.

De verwachting is dat de bouwkuip eind maart 2014 opgeleverd kan worden.

Deel dit project


Gerelateerd materieel

Materiaal gebruikt bij de realisatie
van dit project