1 2 3

Uitdiepen Antwerpse haven

Een Nederlands bedrijf dat een baggerklus in België uitvoert is niet gebruikelijk: Martens en Van Oord deed het in Antwerpen, waar een haven moest worden uitgediept om grotere schepen te kunnen herbergen. Het project is een onderdeel van een meerjarenplan om de complete Antwerpse haven op diepte te brengen.

Baggeren
In opdracht van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen baggerden wij de haven uit die toegang geeft tot de LPG-terminal. Martens en Van Oord won de inschrijving op basis van de laagste prijs. In totaal is er in de Antwerpse haven 85.000 kubieke meter grond uitgebaggerd en afgevoerd naar locaties in Nederland.

In eigen huis ontwikkelde vlakgrijper
Er is gebruikgemaakt van een speciale vlakgrijper. Deze door onszelf ontwikkelde vlakgrijper is zeer geschikt om verschillende soorten grondsoorten, in dit geval zand en slib, efficiënt van elkaar te scheiden. Met de vlakgrijper kon het slib eenvoudig als eerste worden uitgebaggerd. Weer een voorbeeld van de deskundigheid waarover Martens en Van Oord beschikt als het over het ontwikkelen van materieel gaat. Het slib is naar de slufter op de Maasvlakte bij Rotterdam gebracht. Het zand is hergebruikt op onze andere projecten.

Extra kwaliteiten
Baggeren is in ieder land hetzelfde, maar werken in een ander land vereist extra kwaliteiten. Het begrijpen van een andere werkcultuur en -methoden, bijvoorbeeld. Martens en Van Oord is daar in België uitstekend in geslaagd, tot volle tevredenheid van de opdrachtgever.

Deel dit project


Gerelateerde disciplines

Disciplines gebruikt bij de realisatie
van dit project

Gerelateerd materieel

Materiaal gebruikt bij de realisatie
van dit project