1 2 3 4

Aanleg steiger Rollandthof Zierikzee nieuws

Laatste nieuws / 11 oktober 2013

Op maat gemaakte aanpak in haven Zierikzee

In de haven van Zierikzee voert Martens en Van Oord sinds begin oktober baggerwerkzaamheden uit met ponton Beveroord. Het doel is om de bestaande havenbodem op de benodigde vaardiepte te brengen voor de aanleg van de nieuwe drijvende steiger ter hoogte van Rollandthof. Het baggeren wordt onder beveiligde condities uitgevoerd, omdat nader onderzoek heeft uitgewezen dat er mogelijk niet gesprongen explosieven (NGE’s) aanwezig zijn in het werkgebied.


Aanleg steiger Rollandthof Zierikzee

Gemeente Schouwen-Duiveland heeft in april 2013 het project ‘aanleg steiger Rollandthof’ gegund aan Martens en Van Oord.

Gemeente Schouwen-Duiveland heeft in het voortraject gekozen voor een aanbestedingprocedure conform de methodiek 'Best Value Procurement (BVP)'. Best Value Procurement is gebaseerd op de volgende principes:

  • meeste waarde voor de laagste prijs
  • vergroten van winst voor de leveranciers
  • verminderen van risico’s door gebruik expertise en transparantie
  • minimaliseren van communicatie, besluitvorming en transacties
  • luisteren, begrijpen en stroomlijnen in plaats van management, controle en inspectie
  • wekelijkse rapportages

Hierbij worden inschrijvers voor aanbesteding uitgedaagd meerwaarde te bieden voor het project. Martens en Van Oord kreeg de kans om de aanwezige expertise maximaal te laten zien en zich te onderscheiden van andere aanbieders.

Het project ligt in de binnenstad van Zierikzee en omvat een uitbreiding van het aantal ligplaatsen in haven ’t Sas, ter hoogte van de Scheepstimmerdijk. De werkzaamheden omvatten het aanbrengen van een drijvende steiger en het verlengen van de bestaande steiger in de nieuwe haven. Om de haven op diepte te brengen worden baggerwerkzaamheden uitgevoerd.

 

 

 

Deel dit project