Applaus voor duurzame werkwijze Hanzelijn

Het is een voortdurende uitdaging in het toch niet al te grote Nederland: hoe maken we de reistijden tussen de verschillende delen van het land nog korter? De eind 2012 opgeleverde Hanzelijn was een nieuwe stap in dit streven. Door deze compleet nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle werd de reisafstand tussen het noorden en noordoosten van Nederland en de Randstad opeens een stuk korter.

Applaus
Martens en Van Oord leverde met het profileren van de zandbaan, het plaatsen van fundaties voor de bovenleidingen, het aanbrengen van het ballastbed en het uitleggen van de dwarsliggers een aanzienlijke bijdrage aan de aanleg van de Hanzelijn. De duurzame manier waarop ons bedrijf te werk ging, oogstte applaus.

Stalen snelweg
Het meest in het oog springend voorbeeld is de ‘stalen snelweg’, een kilometerslange rij van grote stalen rijplaten (12 x 3,5 meter) waarover de vrachtwagens hun materiaal aan- en afvoeren. Voor ons een beproefd recept. De snelweg levert een forse brandstofbesparing op, bovendien blijft de kwaliteit van de eerder aangebrachte ballast in de onderbaan behouden. Het is zo’n slimme oplossing dat wij er patent op hebben.

Flexibel en betrokken
Opdrachtgever HanzaRailTeam noemde Martens en Van Oord ‘een fijne club om mee te werken’. Volgens de opdrachtgever leverde ons bedrijf kwaliteit met een duurzame werkwijze. Bovendien was het team van Martens en Van Oord flexibel, coöperatief en betrokken. “Je merkt dat er een goede mentaliteit heerst, met het idee: we gaan er met zijn allen wat van maken”, blikte de opdrachtgever terug. Een betere aanbeveling kun je niet krijgen.

 

 

 

 

 

Deel dit project


Gerelateerde disciplines

Disciplines gebruikt bij de realisatie
van dit project

Gerelateerd materieel

Materiaal gebruikt bij de realisatie
van dit project