Waar het allemaal mee begon

Martens en Van Oord is op 1 april 1986 opgericht door de familie Martens en Teus van Oord. Met de overname van alle aandelen in 1997 werd Teus van Oord vanaf dat moment de enige eigenaar. In 1998 introduceerden we de opvallende wit-groene bedrijfskleur, waarmee Martens en Van Oord vandaag de dag wijd en zijd bekendheid geniet.

Martens en Van Oord is groot geworden in het droog grondverzet. De tijd dat we uitblonken op slechts één terrein is echter al jaren voorbij. Sinds de oprichting heeft Martens en Van Oord zich ontwikkeld tot een toonaangevend en innovatief bedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Door de jaren heen hebben we ons weten te specialiseren in een groot aantal disciplines, te weten grondwerk, baggerwerk, bouwstoffen, logistiek, spoorbouw, speciale technieken, wegenbouw, offshore, saneringen, kust- en oeverwerken en materieelontwikkeling en -verkoop.

De opening van de Zandfabriek in Moerdijk in 2009 was een grote impuls voor de positie van Martens en Van Oord in de bouwstoffenhandel.

De ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor aan de Damweg in Oosterhout in 2012 was, na het 25-jarig jubileum in 2011, een nieuw hoogtepunt voor Martens en Van Oord en de 300 Mensen die het Maken.

Door de jaren heen verbond Martens en Van Oord zijn naam aan een groot aantal bijzondere projecten waaronder de Westerscheldetunnel, Industrieterrein Moerdijk, de Betuweroute, de Eemshaven, de ontpoldering van de Noordwaard en de bouw van de Markthal in Rotterdam. In 2013 werd met het nieuwe multifunctionele ponton de Scheldeoord de stap naar het buitenland gemaakt. Op de Baltische Zee bij Rostock werd vanaf de Scheldeoord de zeebodem opgeruimd, voor de aanleg van een windmolenpark in zee.

In 2016 neemt Teus van Oord na dertig jaar afscheid van zijn droom. Hij laat een bedrijf achter waar de kernwaarden van het eerste uur - deskundig, grensverleggend en betrokken - nog altijd fier overeind staan. De komende jaren is het aan de nieuwe directie het bedrijf klaar te stomen voor een mooie toekomst. MvO schittert al dertig jaar in de grond-, weg- en waterbouw. En zal dat ook de komende decennia blijven doen.

MvO schaalmodel

Voor de liefhebber!

Martens en Van Oord heeft het 'wagenpark' uitgebreid met een nieuw type schaalmodel, een MAN truck met dieplader. Vanaf heden te koop!
Duurzaam MvO

Visie op duurzaamheid

Groen denken én doen

Duurzaam denken zit bij Martens en Van Oord altijd al in de genen. Zonder dat het van de daken geschreeuwd werd, ook al toen er nog geen beloning tegenover stond.