06 maart 2015 Zuid-Willemsvaart bij Nederweert terug op diepte
Martens en Van Oord heeft de Zuid-Willemsvaart bij Nederweert weer terug op diepte gebracht. Donderdag 26 februari is het laatste schip de Merwede met verontreinigde baggerspecie geladen en vertrokken naar het baggerspeciedepot Hollandsch Diep bij Moerdijk. Daar heeft ons losponton IJsseloord het schip gelost.

De aanwezigheid van explosieven in de baggerspecie en de zware verontreiniging vragen om een zorgvuldige aanpak. Naast de inzet van het beveiligde baggerponton Beveroord was de begeleiding van de werkzaamheden door onze deskundigen op het gebied van saneringen en WSCS-OCE (richtlijn voor omgang met explosieven) een harde voorwaarde om veilig te kunnen werken.

De Zuid-Willemsvaart maakt deel uit van het project Groot Onderhoud Vaarwegen (GOVa) fase 4c perceel 2. Hiermee bereiken we dat de vaarwegen bevaarbaar blijven en een vlotte en veilige doorstroming van schepen mogelijk is.


Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Groot Onderhoud Vaarwegen (GOVa)

Half april 2014 heeft Martens en Van Oord opdracht gekregen van Rijkswaterstaat voor het project Groot Onderhoud Vaarwegen (GOVa) fase 4c perceel 2....
Tags