12 april 2013 Werkzaamheden aan dijk Xanten hervat
Begin april is Martens en Van Oord weer begonnen met het grondwerk op het project in Xanten.

Sinds september 2011 voert Martens en Van Oord werkzaamheden uit aan de dijk die de Duitse stad Xanten beschermt tegen het water van de Rijn. Na oktober 2012 mochten er in verband met het hoogwaterseizoen geen werkzaamheden aan de dijk worden verricht. Tijdens dit hoogwaterseizoen zijn er wel een aantal andere werkzaamheden verricht, zoals het straatwerk en het afwerken van de bermen.

Nu het hoogwaterseizoen voorbij is mag er weer aan de dijk worden gewerkt. Op dit moment zijn we bezig met het afgraven van de oude dijk op de eerste 100 meter. De oude dijkovergang wordt verwijderd en de aansluiting met de bestaande dijk gemaakt. Vervolgens wordt de dijk weer opgebouwd en wordt een nieuwe dijkovergang gemaakt.

Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond, zullen aan de andere zijde van de dijk dezelfde werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook daar zal circa 100 meter van de dijk worden afgegraven.  De bestaande weg en kruising op deze dijk zullen daarom worden gesloopt. Na afgraving van de oude dijk, worden de weg en kruising opnieuw aangelegd. Naar verwachting worden de werkzaamheden in Duitsland rond de zomer van 2013 afgerond.

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Dijksanering Xanten

In opdracht van Deichverband Xanten-Kleve verzwaart Martens en Van Oord de dijk die de Duitse stad Xanten beschermt tegen het water van de Rijn.
Tags