02 mei 2013 Afvoer zand Uiterwaardvergraving Avelingen gestart
De afgelopen weken is op het werk Uiterwaardvergraving Avelingen gestart met de afvoer van zand uit de toekomstige nevengeul.

Het zand wordt ontgraven met een DOP-pomp (DOP3530) aangedreven door een hydraulische graafmachine Liebherr 974 vanaf het ponton Ameroord. Het zand wordt door middel van de laadpijpen geladen in beunschepen die het zand afvoeren per schip over de Merwede naar verschillende locaties, waaronder de projecten Voorbelasting Broekgraaf fase 1 Leerdam en BRM Tienmorgen noord te Hardinxveld. Een geringe hoeveelheid zand zal worden afgevoerd naar de Zandfabriek in Moerdijk.

De voormalige insteekhaven van Vreugdenhil wordt op dit moment gedempt, waardoor in de toekomst Vreugdenhil de mogelijkheid krijgt om haar bedrijfsactiviteiten uit te bereiden. Het Motorkraanschip Progress vervoert de vrijkomende kleiachtige grond naar de Dordtse Biesbosch. Gebroeders Van der Lee heeft hier de waterbodem gesaneerd en dekt deze af als onderdeel van de doelstellingen van de Europese Kaderrichtlijn Water.

 

 

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Uiterwaardvergraving Avelingen

Martens en Van Oord werkt mee aan verschillende projecten van het programma ‘Ruimte voor de Rivier’ van Rijkswaterstaat. In dit programma wordt...
Tags