03 oktober 2016 Publieksdag Heesseltsche Uiterwaarden zaterdag 15 oktober
Zaterdag 15 oktober organiseert Rijkswaterstaat een publieksdag bij Theetuin River Lounge in Heesselt. Op een informatiemarkt en tijdens natuurexpedities kunnen inwoners in gesprek met medewerkers van Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en Martens en Van Oord.

Publieksdag
Op de centrale informatiemarkt krijgen belangstellenden aan de hand van kaarten en impressies toelichting op de werkzaamheden en inzicht in hoe het gebied gaat veranderen. Deskundigen van Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en Martens en Van Oord staan klaar voor het beantwoorden van vragen. Ook IVN en VANL-TCW (Vereniging voor Agrarisch Natuur en Landschapbeheer ) zijn aanwezig met presentaties over de vogels en planten in de uiterwaarden.

Voor kinderen zijn er leuke doe-activiteiten georganiseerd. Samen met boswachters kunnen zij zelf rivieren bouwen én beheersen. Iedere drie kwartier starten expedities te voet het gebied in. Om 14.45 en 15.15 uur zijn er speciale struintochten voor gezinnen. De deelname is gratis. Na afloop kunnen kinderen hun eigen broodjes roosteren boven een vuurtje.

Wat: Publieksdag Heesseltsche Uiterwaarden
Wanneer: Zaterdag 15 oktober van 13.00 tot 16.30 uur
Waar: Theetuin River Lounge aan de Steenfabriek 3 in Heesselt

Start werkzaamheden!
Dit najaar starten wij met de werkzaamheden. Na jarenlange voorbereiding gaat nu echt de schop in de grond. Rijkswaterstaat wil in 2019 een gezond leefgebied achterlaten, waar de waterveiligheid is verbeterd en waar flora en fauna die horen bij een grote rivier zich goed kunnen ontwikkelen.

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Herinrichting Heesseltsche Uiterwaarden

Rijkswaterstaat heeft de uitvoering van de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden definitief gegund aan Martens en Van Oord. Het werk omvat...
Tags