30 november 2015 Oplevering Bosschendijk!
Ons werk zit erop. Na een flinke versterking voldoet de Bosschendijk langs de Oude Maas aan de huidige veiligheidsnormen. Donderdag 19 november is de dijk officieel ‘in gebruik genomen’ met een symbolische dijkinspectie door leerlingen van basisschool het Anker uit Heinenoord.

Die dijkinspectie deden zij met enkele vrijwillige dijkwachten van het waterschap Hollandse Delta over het geheel vernieuwde Zalmpad. Heemraad Leo van Gelder en wethouder Wouter Joosten onthulden vervolgens twee informatieborden op de parkeerplaats van bezoekerscentrum Klein Profijt. Samen met gebiedsregisseur Menko Wiersema van de provincie plantten zij bovendien de laatste boom van de bomenrij. Tegelijk met de openstelling van de versterkte dijk is het bezoekerscentrum een toeristisch overstappunt (TOP) rijker geworden.

In opdracht van het waterschap Hollandse Delta heeft Martens en Van Oord ruim twee kilometer dijk versterkt. Aan de kant van de Oude Maas is de dijkbekleding vervangen door een dikke laag dijkenklei en aan de binnenkant is een steunberm aangebracht, met daarop het splinternieuwe Zalmpad. De steunberm voorkomt dat bij hoog water de dijk naar beneden schuift.

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Dijkversterking Bosschendijk

Op 16 januari 2014 heeft Martens en Van Oord, samen met opdrachtgever waterschap Hollandse Delta, het contract getekend voor de versterking van de...
Tags