27 november 2014 Opening informatiecentrum CADZAND-Maritiem
Het werk in Cadzand-Bad is begonnen. De kustversterking, de aanleg van de jachthaven en de verbetering van de openbare ruimte worden binnen anderhalf jaar gerealiseerd door Combinatie Cadzand-Bad. Deze aannemerscombinatie is een samenwerkingsverband tussen BAM en Martens en Van Oord. Op 27 november jl. is het informatiecentrum CADZAND-Maritiem officieel geopend en vanaf 1 december 2014 is het informatiecentrum open voor het publiek.

Informatiecentrum CADZAND-Maritiem

Om de omgeving goed te informeren over de werkzaamheden en hen een plek te bieden waar ze fysiek terecht kunnen met vragen en suggesties, is een informatiecentrum ingericht. Geïnteresseerden zijn vanaf 1 december 2014 elke maandag van 09.00 tot 16.00 uur van harte welkom in het centrum. Hier is het ontwerp, de planningen en een film van het project te bekijken. Er ligt foldermateriaal en er is een medewerker van Combinatie Cadzand-Bad aanwezig om bezoekers te ontvangen en vragen te beantwoorden. Het informatiecentrum bevindt zich in de bouwkeet van Combinatie Cadzand-Bad, op het duin bij strandovergang 4, oostelijk van het gemaal in Cadzand-Bad.

De openingshandeling

De opening, waarbij gastheren Teus van Oord (directeur Martens en Van Oord) en Kees van Eijk (directeur BAM Wegen) onder andere dijkgraaf Toine Poppelaars van waterschap Scheldestromen, wethouders Ploegaert en De Bruijn van gemeente Sluis en Philippe Muylle van Yacht@Cadzand-Bad ontvingen, kreeg een mythisch tintje door een act van kunstenaar Rini Fenijn. Hij vertelde de aloude legende van de zeemeermin Alledeske en de reus Dolder. De legende vertelt dat Alledeske een goudklomp in de monding van het Zwin gooide om voorspoed te bevorderen bij alle schepen die over het goud voeren. Het goudklompje ging door de handen van de aanwezige bestuurders en werd daarna aan boord gebracht van de reddingsboot van de KNRM Cadzand en in de monding van de toekomstige jachthaven in zee gegooid.

Werkzaamheden op dit moment

De Combinatie Cadzand-Bad start begin 2015 met de bouw. Op dit moment wordt het ontwerp uitgewerkt en vindt vooronderzoek plaats, onder andere naar niet gesprongen explosieven op de locatie van de toekomstige haven.

Meer informatie? Meer informatie over het project CADZAND-Maritiem leest u op onze projectpagina en in de nieuwsbrief Zwakke Schakel van november 2014.

Nieuwsbrief Zwakke Schakel WZVL nr 16.pdf

Ook kunt u terecht op www.kustversterking.nl.

Of volg het project via de webcam.

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: CADZAND-Maritiem

Aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen, bij Cadzand-Bad, gaat Combinatie Cadzand-Bad aan het werk om de kustveiligheid te verbeteren, de aanleg van een...
Tags