20 mei 2015 Op naar de volgende 100.000 m3
We zijn volop bezig met het lossen van zand op het gronddepot in Dyhrrsenmoor bij Brunsbüttel. Medio 2021 moet er namelijk een vijfde sluis bij Brunsbüttel, aan de westelijke kant van het Noord-Oostzeekanaal, klaar zijn. Om dat te realiseren legt Martens en Van Oord, in opdracht van BAM, de bouwwegen op het nieuwe gronddepot aan.

Het werk van Martens en Van Oord bestaat uit grote hoeveelheden zand laden, vervoeren en verwerken én dat logistiek managen. Met als grote uitdaging het ‘bedwingen’ van het moerassige depot om daar de bouwwegen aan te kunnen leggen.

Het zand hiervoor wordt zo'n 20 kilometer verderop geladen, vanaf een oud spuitstort (zanddepot) in Beldorf, met behulp van onze nieuwe telescopische transportband. Op dit moment is er al ruim 150.000 m3 zand via deze transportband geladen in schepen.

Steeds meer en grotere schepen zoeken hun weg door het Noord-Oostzeekanaal. De populaire vaarroute blijkt echter niet meer op deze grotere vraag berekend te zijn. Een vijfde, grotere sluis bij Brunsbüttel moet uitkomst bieden.


Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Brunsbüttel Noord-Duitsland

De eerste opdracht in Brunsbüttel, in Noord-Duitsland, is een feit. Het werk bestaat uit het laden van ca. 500.000 m3 zand uit een zanddepot, het...
Tags