13 oktober 2015 Ontpoldering Noordwaard opgeleverd door Melanie Schultz
Op maandag 12 oktober 2015 heeft minister Melanie Schultz van Haegen het Ruimte voor de Rivierproject Ontpoldering Noordwaard opgeleverd. Met het inrichten van de Noordwaard als doorstroomgebied voor de rivier de Nieuwe Merwede kan bij hoge waterstanden het rivierwater sneller worden afgevoerd.

Na vijf jaar voorbereiden en uitvoeren is 2.000 hectare van het gebied dat grenst aan de Brabantse Biesbosch en de Nieuwe Merwede  ‘ontpolderd’ en teruggegeven aan de Rivier. Een complexe operatie: 4,5 miljoen kubieke meter grondverzet, 30 kilometer aan nieuwe kades en dijken, 45 kilometer kreken, 26 terpen, 35 bruggen, 60 waterbouwkundige constructies.

Een goede samenwerking tussen opdrachtgever, omgeving, bewoners  en combinanten was dan ook voorwaarde. Dit werk kun je onmogelijk alléén. Met de Mensen die het Maken kijken we terug op een succesvol project: van uitvoerders tot maatvoerders, van werkvoorbereiders tot machinisten en chauffeurs. Martens en Van Oord is trots op het eindresultaat!

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Ontpoldering Noordwaard

Zo’n vier en een half miljoen kubieke meter grondverzet, 30 kilometer aan nieuwe kaden en dijken, 45 kilometer kreken, 26 terpen, 35 bruggen, 60...
Tags