02 april 2015 Ontpoldering Noordwaard bereikt belangrijke mijlpaal
Voordat de Noordwaard daadwerkelijk wordt opgeleverd in oktober dit jaar is op woensdag 1 april een bijzondere mijlpaal bereikt: het startsein voor het afgraven van de dijk, een primaire kering. Hiermee komt de finish van een wel zeer ingrijpend project binnen het programma Ruimte voor de Rivier in zicht. Heemraad René Cruijsen en directeur-generaal RWS Jan Hendrik Dronkers luidden dit moment in door daadwerkelijk ‘een hap’ uit de dijk te nemen.

In opdracht van Rijkswaterstaat is Combinatie Noordwaard, bestaande uit Boskalis, Martens en Van Oord, Van Hattum en Blankevoort en Gebr. Van Kessel, verantwoordelijk voor het project Ontpoldering Noordwaard. Het project moet overstromingen tegengaan en zorgen dat inwoners van Gorinchem en omgeving het hele jaar droge voeten houden.

Binnen de combinatie heeft Martens en Van Oord zich bezig gehouden met het grondwerk, het slopen van de gebouwen en het rooien en planten van ongeveer 75 hectare bos. Een enorme klus, maar er zijn grote stappen gemaakt. Na de oplevering van de Hilpolders en de nieuwbouwterpen, waren eind 2014 de hoge kades gereed. In oktober dit jaar wordt de Noordwaard opgeleverd.

In het kader van de landelijke Dag van de Bouw bent u op zaterdag 13 juni  van harte welkom voor een kijkje op ons project. De open dag staat in het teken van het afgraven van de dijk.


Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Ontpoldering Noordwaard

Zo’n vier en een half miljoen kubieke meter grondverzet, 30 kilometer aan nieuwe kaden en dijken, 45 kilometer kreken, 26 terpen, 35 bruggen, 60...
Tags