09 april 2013 Met Martens en Van Oord naar het Biesbosch Museum
Er wordt hard gewerkt in de Noordwaardpolder in Werkendam. Bijna een jaar na de start van de werkzaamheden van Combinatie Noordwaard worden de eerste contouren van een ontpolderde Noordwaard zichtbaar.

Mensen en machines van Boskalis, Martens en Van Oord, Van Hattum en Blankevoort en Gebr. Van Kessel zijn bijna dagelijks aan het werk om het project voor de deadline van eind 2015 op te kunnen leveren. De eerste terpen en kunstwerken zijn gereed en de deeloplevering van Hilpolders is in zicht.

De Hilpolders zijn onderdeel van Nationaal Park De Biesbosch. Midden in dit Nationaal Park is het Biesbosch Museum gevestigd. Hier maak je door middel van exposities, een audio visueel centrum, levensechte mock-ups en een enorme verzameling opgezette dieren kennis met het verleden, het heden en de toekomst van de Biesbosch, maar ook van de Noordwaard. In het Biesbosch Museum is een maquette van negen bij drie meter van de Noordwaard opgesteld. Filmbeelden en animaties op de maquette geven op een sprekende wijze een indruk van het beoogde eindresultaat. Op deze maquette is goed te zien welke gevolgen de ontpoldering van de Noordwaard heeft voor het Biesbosch Museum. Het museum komt namelijk op een eiland te liggen.

Wilt u weten hoe de Noordwaard er uiteindelijk uit zal komen te zien? Dan nodigen we uit om een kijkje te gaan nemen in het Biesbosch Museum. In Autograaf 45 staat een artikel over de Ontpoldering van de Noordwaard. Ook zit er in deze uitgave een bon voor gratis toegang tot het Biesbosch Museum. Tot en met 31 juli 2013 kunt u met deze bon op kosten van Martens en Van Oord een bezoek brengen aan het Biesbosch Museum. Mocht u Autograaf 45 en de bijbehorende bon gemist hebben, vraag dan een abonnement op de Autograaf aan via het aanvraagformulier.

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Ontpoldering Noordwaard

Zo’n vier en een half miljoen kubieke meter grondverzet, 30 kilometer aan nieuwe kaden en dijken, 45 kilometer kreken, 26 terpen, 35 bruggen, 60...
Tags