12 maart 2013 Meevaren bij Ruimte voor de Rivier
Gorinchem werkt hard aan waterveiligheid. De dijken zijn al versterkt. De Merwede krijgt meer ruimte door de uiterwaardvergraving bij Avelingen en de ontpoldering van de Noordwaard. Zodat een evacuatie zoals Gorinchem in 1995 heeft meegemaakt, niet weer voor hoeft te komen.

Zondag 24 maart
Martens en Van Oord werkt aan zowel de Ontpoldering van de Noordwaard als de Uiterwaardvergraving bij Avelingen. Wilt u zelf zien hoe dat werk aan de rivier eruit ziet? Welke maatregelen Gorinchem nou precies droog houden? En hoe de ontpoldering van de Noordwaard daaraan bijdraagt? De gemeente Gorinchem laat op zondag 24 maart een speciale veerboot langs de uiterwaardvergraving bij Avelingen varen en vervolgens naar de ontpoldering Noordwaard. Aan boord krijgt u over beide maatregelen tekst en uitleg van deskundigen. De boot vertrekt om 13.00 uur vanaf de steiger Buiten de Waterpoort en zal om 14.30 uur weer terug zijn.

Deelname is kosteloos, maar vanwege beperkte plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Rijkswaterstaat.

Geen plaatsen meer beschikbaar
Op dit moment zijn er al zoveel aanmeldingen binnengekomen dat er geen plaatsen meer beschikbaar zijn op de veerboot.
U kunt zich nog eventueel aanmelden voor de reservelijst. Indien er annuleringen binnenkomen, nemen wij in volgorde van binnenkomst contact met u op.

(Bron:rijkswaterstaat.nl)

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Uiterwaardvergraving Avelingen

Martens en Van Oord werkt mee aan verschillende projecten van het programma ‘Ruimte voor de Rivier’ van Rijkswaterstaat. In dit programma wordt...
Tags