20 april 2015 Meer ruimte voor natuur in Willemstad-Tonnekreek
In opdracht van Rijkswaterstaat heeft Martens en Van Oord bij Willemstad-Tonnekreek een maatregel uitgevoerd ten behoeve van de Kaderrichtlijn Water 1 (KRW 1). Op donderdag 16 april vond de officiële oplevering plaats! De officiële handeling werd verricht door hoofdingenieur-directeur Ruud Splitthoff van Rijkwaterstaat West-Nederland Zuid en Teus van Oord, directeur Martens en Van Oord.

Met het eerste directievaartuig van Rijkswaterstaat, de 100-jarige zeilklipper Rijkwaterstaat 1, is met betrokkenen van het project langs het nieuw aangelegde gebied gevaren. Op symbolische wijze zijn er 9 stekelbaarzen over boord gezet in het Hollandsch Diep; één voor elke maatregel van KRW 1. Aan het einde van de middag was er in recreatiepark Bovensluis nog een informele bijeenkomst voor genodigden en publiek.


De natuur heeft meer ruimte gekregen in het gebied Willemstad-Tonnekreek (gemeente Moerdijk).
De maatregelen van KRW 1 zijn gericht op een gezonde visstand, een betere waterkwaliteit en het herstellen van aangetast leefgebied in het Hollandsch Diep. Bij Willemstad-Tonnekreek is er een groot nieuw intergetijdengebied gecreëerd met een vooroeververdediging. Ook zijn de kreken bij Bovensluis en Tonnekreek aangepast.

 

Tagged: Willemstad

Deel dit artikel

Project

Gerelateerd: Kaderrichtlijn Water Oevers en Uiterwaarden

In september 2012 heeft Martens en Van Oord het bericht ontvangen dat de combinatie GMB/Martens en Van Oord de definitieve gunning betreffende het...
Tags